Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - maandag 30 november 2009

Uitbreiding begraafplaats Rusthof van start

Om ook in de toekomst voldoende begraafcapaciteit in Amersfoort te hebben gaat de gemeente Amersfoort de begraafplaats Rusthof uitbreiden. De werkzaamheden hiervoor starten dinsdag 1 december 2009.

Aan de westzijde van de huidige begraafplaats Rushof wordt een gebied van 5 hectare ontwikkeld, zodat daar vanaf 2011 begraven kan gaan worden. De werkzaamheden starten met het kappen van de bomen. Als deze weg zijn wordt er archeologisch onderzoek gedaan. Vervolgens wordt het terrein eerst opgeschoond door het verwijderen van stobben en vindt er plaatselijk een ophoging plaats.

Groene omgeving
Daarna wordt het terrein ingericht als begraafplaats, in dezelfde parkachtige stijl als het naastliggende bestaande gedeelte van begraafplaats Rusthof, zodat de graven in een mooie en groene omgeving komen te liggen.

Begraafplaats Rusthof
De begraafplaats Rusthof ligt tussen Amersfoort en Leusden en telt momenteel 11.000 graven. Er is nog beperkte ruimte voor het uitgeven van nieuwe graven en er komen jaarlijks een beperkt aantal graven beschikbaar doordat de huurovereenkomst niet wordt verlengd. Om in de toekomst voldoende begraafplekken te hebben is uitbreiding van de begraafmogelijkheden nodig.

De werkzaamheden, waarbij de bomen worden weggehaald en het terrein wordt ingericht als begraafplaats, kunnen enige overlast veroorzaken voor wandelaars, fietsers en ruiters. De wandel- en fietspaden blijven bruikbaar.


Noot voor redacties
Noot voor de redactie,