Primeur voor Calcetto met een Glasfiber Sandwich Boardingsysteem


KOOTWIJKERBROEK, 20091130 -- Een primeur op de Leisure & Sport Totaal beurs in AHOY Rotterdam met een glasfiber sandwich boarding systeem heeft voor het innovatieve bedrijf Calcetto Speelbanen uit Kootwijkerbroek een storm aan positieve reacties opgeleverd. "Ondanks dat wij nog in een ontwikkelingsfase zitten met een geheel nieuw boardingsysteem, was dit glasfiber sandwich al een groot succes en eigenlijk een beetje onverwacht", aldus Richard van Beek, eigenaar van Calcetto Speelbanen.

In Nederland zijn boardingsystemen nog relatief onbekend en maken nu al een snelle ontwikkeling door. "Onze importeur is gelegen in Duitsland en dit land loopt voor met deze systemen door voornamelijk het indoor voetbal en het rollerhockey", meldt Van Beek. Van Beek ziet in de Benelux een grote marktpotentie voor deze boardingsystemen en richtte samen met een ander bedrijf, Service en Montagebedrijf Van Essen, Calcetto Speelbanen op.

Het boardingsysteem is de basis van de zogenaamde speelbanen. "We zien deze systemen als een afscheiding van speelomgevingen. De boarding kan eventueel ook meedoen met het spel zelf, zoals het boardingvoetbal. Optioneel kunnen wij nog een veiligheidsnet rondom de speelbaan installeren van 3 meter hoog. Bij de speelbaan met de kleinste afmetingen van 20x13 meter is zelfs de optie voor een daknet. Dan is dus de speelbaan geheel omsloten met boarding en netconstructies, wat de spelkwaliteit sterk verhoogd en de veiligheid bevordert. De keuze van een ondergrond staat geheel vrij, omdat de spelsporten zélf beslissend zijn voor welk type ondergrond. Zo kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan diverse soorten kunstgras, modulaire sportvloeren en zelfs zand voor de beachsporten".

De ontwikkelingen van boardingsystemen gaan snel. De belangrijkste kenmerken zijn duurzaamheid, geluiddemping en weer- en vandalisme bestendigheid, speciaal voor de outdoor speelbanen. "Al deze kenmerken, inclusief een normering `DIN EN 15312', waren aanwezig voor dit specifieke boardingsysteem. Het heeft zich ook op andere fronten versterkt, zoals de ontwikkeling van het `fundamentloos' boardingsysteem. Met het aanbieden van een dergelijke soort boarding kunnen wij drastisch snijden in de montage kosten. Voor elke partij een win-win situatie", aldus Van Beek.

Calcetto ziet geen concurrentie in bijvoorbeeld de Cruijff Courts en de Richard Krajicek Playgrounds. "Juist deze speelomgevingen hebben ertoe geleid naar een nog grotere vraag. Wij concentreren ons op andere gebieden zoals indoor sportaccommodaties, recreatie, sport- en fitnesscentra en (voetbal)verenigingen, omdat wij graag werken met ons boardingsysteem inclusief de nylon veiligheidsnetten".

Met de deelname aan de Leisure & Sport Totaal beurs is duidelijk geworden dat de vraag naar veilige speelomgevingen steeds groter wordt. "Wij hebben enkel positieve reacties ontvangen voor ons innovatieve glasfiber sandwich boardingsysteem met een nonfill kunstgras ondergrond. Het heeft alleen maar onze gedachten versterkt dat er een grote belangstelling is naar veilige speelplaatsen".

Calcetto Speelbanen