Ingezonden persbericht


Slayer voor twee clubshows naar 013 Tilburg

's Werelds hardste en meest gerespecteerde thrash metalband Slayer komt naar Nederland voor twee exclusieve clubshows. De Amerikaanse groep is op 30 november en 1 december te zien in 013 Tilburg. Deze setting is bijzonder te noemen; normaal speelt Slayer op grote festivals of in de grote arena's. Een uitgelezen kans dus om de groep in een 'kleine' zaal te zien.

Er is geen metalband met een trouwere schare fans dan Slayer. Al sinds de oprichting in 1981 pioniert de groep op het gebied van extreme muziek. Een spijkerhard geluid en een no-nonsense aanpak, dat is sindsdien altijd gelijk gebleven. Slayer heeft zich nooit 'bezondigd' aan uitstapjes naar de hitlijsten of teveel gesjoemel met de muzikale formule. Dat levert de groep misschien geen bergen met platina platen op, maar wel herkenbaarheid en een eindeloos respect van de aanhang.

Slayer staat samen met Metallica, Anthrax en Megadeth bekend als de Grote Vier: de bands die het thrash metal-genre vormgegeven hebben. Het Slayer-album 'Reign In Blood' uit 1986 staat echter in de geschiedenisboeken vermeld als dé thrashmetal-klassieker bij uitstek. De band heeft daarnaast met o.a. 'Season In The Abyss' (1990) en het uitstekende 'Christ Illusion' (2006) platen gemaakt die meer dan slechts voetnoten in de metal-geschiedenis vormen. Van alle vier de groepen is Slayer ook altijd de meest consistente geweest.

Het succes bracht ze in binnen- en buitenland als headliner op diverse grote festivals waaronder Ozzfest, Dynamo Open Air en Fields Of Rock, maar ook in arena's als Ahoy. De kleine clubs doet Slayer zelden aan, maar met een gloednieuw album in aantocht - 'World Painted Blood' - heeft het viertal besloten om het over een andere boeg te gooien en de massaliteit te laten voor wat het is. Wie de band dus graag eens in een kleinere setting ziet, krijgt de komende winter in Tilburg een unieke kans.

De wintermaanden in 013 zijn sowieso voor iedere metalfan met de brede smaak een traktatie; naast de twee exclusieve Slayer-optredens komt ook voormalig Rainbow en Black Sabbath-zanger Ronnie James Dio voor een eenmalig optreden naar Tilburg. Hij staat met zijn band op 2 december in 013. Wie meer into ouderwetse grunge is, kan op 19 november terecht bij Alice In Chains.

Slayer + support
Maandag 30 november + dinsdag 1 december 2009 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00 Tickets ¤ 39 | Servicekosten ¤ 4,10 | Dommelsch Zaal |VVK vanaf

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /