Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- Driebergen, 11 november 2009

EA organiseert eerste INNOV8 ontmoeting voor profs in jeugdwerk 'Jeugdwerk in kleine en grote kerk'

Op maandagmiddag 30 november organiseert de Evangelische Alliantie in Veenendaal de eerste van een reeks ontmoetingen voor professionals in kinder- en jongerenwerk. Onder de naam INNOV8 biedt de EA professionele jeugdwerkers een platform om kennis, ervaring en ideeën uit te wisselen. Dit zijn zowel missionaire jeugdwerkers, plaatselijke kinder- of jongeren/studentenwerkers, jeugdvoorgangers als jeugdwerkers in dienst van een organisatie. Tijdens deze eerste bijeenkomst is het thema 'Jeugdwerk in een kleine en grote kerk'. De grootte van de gemeente en het verschil in culturele context bieden verschillende kansen en uitdagingen maar leveren ook andere frustraties op.

Henry Schutte, jeugdwerker van de Protestantse Gemeente Winterswijk en Henrike de Gier, jeugdwerker van de Christelijke Gereformeerde Bethelkerk te Veenendaal verzorgen tijdens deze eerste ontmoeting de inleiding. Daarna praten de aanwezigen door over deze thematiek en is er alle ruimte voor onderlinge uitwisseling en ontmoeting.

In 2010 zijn nog drie ontmoetingen gepland:

. 25 januari in Hilversum: 'Hoe bereik je postmoderne jongeren?' met Henk Jan Oosterink (JOP), Frank van der Velde (EO) en Andre Huiting (onderzoeker)
. 1 maart in Amsterdam: 'Missionair werk, kinderen en jongeren' met Sjaak Teuwissen (Prot. Jeugdwerk Amsterdam) en Jan Kievit (ICF Rotterdam)
. 17 mei in Bilthoven: 'Hoe vind/houd je goede jongerenwerkers?' met Wout Schonewille (HGJB) en Corjan Matsinger (YfC-Nederland)

Conferentie
Van 15 - 17 november 2010 krijgt de eerste INNOV8 conferentie uit 2008 een vervolg. Toen bezochten meer dan 100 jeugdwerkers de driedaagse conferentie. Het uitwisselen van kennis, ervaring en ideeën met collega's helpt professionele jeugdwerkers om de kwaliteit van het jeugdwerk te verbeteren en beter in te spelen op de turbulente ontwikkelingen in jeugdcultuur en maatschappij. Aanmelden voor de ontmoetingen en de conferentie kan via www.innov8.nu

Organisatie
De EA organiseert INNOV8 met een projectgroep die bestaat uit: Sabine van der Heijden (CHE), Wout Schonewille (HGJB), Sven Leeuwenstein (Open Doors/Underground), Heleen Angenent (EG Utrecht) en Henrike de Gier (CGK Veenendaal).

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl




Ingezonden persbericht