Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gerenommeerde 'ouderdoms'experts discussiëren over 'langer leven' tijdens live webcast op CNN.com

CNN's medisch correspondent Dr. Sanjay Gupta leidt 'De zoektocht naar onsterfelijkheid' en nodigt internetgebruikers uit om vragen in te sturen;live webcast gesponsord door Philips

Op maandag 30 november, om 13.00 uur, leidt CNN's medisch correspondent en presentator van het gezondheidsprogramma Vital Signs, Dr. Sanjay Gupta, een wereldwijde live discussie op CNN.com over ouder worden en langer leven.

In 'The Search for Immortality' bespreekt Dr. Gupta samen met de gerenommeerde 'ouderdoms' experts Dan Buettner en Dr. Aubrey de Grey onze zoektocht naar onsterfelijkheid en onze wil om een zo lang en gezond mogelijk leven te leiden. Tijdens de live webcast zullen door de panelleden ook vragen worden beantwoord van CNN.com bezoekers vanuit de gehele wereld.

Internetgebruikers kunnen deze vragen vanaf dit moment aan het panel stellen via:

Ø CNN iReport, op http://bit.ly/fEs0a

Ø Een email naar vital.signs@cnn.com

Ø Dr Gupta's Twitter account, www.twitter.com/sanjayguptacnn

Ø Een vraag via 'Soundoff' box op CNN.com: http://bit.ly/3VtOan

Deelnemers aan het panel:

ØDr. Sanjay Gupta - CNN's medisch correspondent, praktizerend neurochirurg, twee keer 'New York Times best-selling author' met "Chasing Life" & "Cheating Death"

ØDan Buettner - Wereldwijd bekende gerenommeerde onderzoeker, expert op het gebied van ouder worden en schrijver van de best-seller "The Blue Zones: Lessons for Living Longer from the People Who've Lived the Longest."

ØDr. Aubrey de Grey - Cambridge University expert op het gebied van ouder worden; Chief Science Officer bij SENS Foundation; auteur van de best-seller "Ending Aging: The Rejuvenation Breakthroughs That Could Reverse Human Aging in Our Lifetime"

Philips' advertentiecampagne rond het CNN gezondheidsprogramma 'Vital Signs' wordt uitgebreid met de sponsoring van de live webcast 'The Search for Immortality'.

Vital Signs: The Clinic: The Search for Immortality

Degenen die geen gelegenheid hebben om de live webcast op CNN.com te volgen kunnen op dinsdag 1 december om 14.30 uur en 18.30 uur kijken naar het programma Vital Signs:'The Search for Immortality' op CNN. Dit programma zal in het teken staan van de paneldiscussie. Verder worden o.a. tips gegeven over hoe je je leven met meerdere jaren kunt verlengen. En Gupta onderzoekt de zogenaamde 'blue zones', plaatsen op de wereld waar mensen langer en gezonder leven. Onderzoekers proberen via de levenswijze van de inwoners van deze 'blue zones' te achterhalen wat de formule is voor een lang leven. En wat is precies ouder worden? En is het proces omkeerbaar? Dr. Gupta en zijn team gaan op zoek naar de sleutel tot onsterfelijkheid.

Vital Signs: The Clinic: The Search for Immortality duurt een half uur en wordt uitgezonden op:

Dinsdag 1 december om 14.30 uur en 18.30 uur


---

Noot voor de redactie (