Socialistische Partij

Boekje en feest rond dertigjarig jubileum hulpdienst

26-11-2009 * Met een feest voor klanten en medewerkers staat de Groningse SP op maandag 30 november stil bij de oprichting van haar Hulpdienst in november 1979. TV-persoonlijkheden Cathy en Gre nemen dan het eerste exemplaar in ontvangst van het boekje Een taart met klapzoenen waarin medewerkers uit verschillende perioden terugkijken op het Hulpdienstwerk.

het boekje 'Een taart met klapzoenen' is te downloaden of gratis ophalen bij het SP-kantoor, Nieuwe Boteringestraat 74. De SP-Hulpdienst ging in 1979 bescheiden van start. Bij het voeren van acties werden SP'ers regelmatig gevraagd formulieren in te vullen of te helpen bij bezwaarschriften. Om die hulp goed te kunnen bieden, besloot de afdeling een wekelijks spreekuur te gaan houden. 'In het begin liep het niet storm', kijkt spreekuurmedewerkers van het eerste uur en huidig wethouder Peter Verschuren terug. 'Maar weinig mensen wisten dat ze bij ons terecht konden.' Door reclame van tevreden klanten nam de belangstelling voor de Hulpdienst jaar na jaar toe. Het aantal mensen dat aanklopt voor hulp ligt inmiddels ruim boven de 1000 per jaar. Aan belastingteruggave verdient de Hulpdienst jaarlijks enkele tonnen voor haar klanten.

De SP-Hulpdienst geeft informatie, vult formulieren in en wijst mensen zo nodig door naar gespecialiseerde hulpverleners. 'We voorzien in een grote behoefte', concludeert medewerker Cristine van Dijk. 'Ons kantoor zit elke maandagavond stampvol. Veel mensen hebben angst voor formulieren of ze vertrouwen de informatie niet die ze van een officiële instantie krijgen. Dan helpt het als wij de regels uitleggen.'

Op het jubileumfeest wordt teruggekeken op 30 jaar combinatie van hulpverlening en politiek. Ook worden de spreekuurmedewerkers in het zonnetje gezet en vindt er een kort debat plaats tussen hulpverleners van diverse organisaties. Belangstellenden kunnen het boekje 'Een taart met klapzoenen' is hier downloaden of gratis ophalen bij het SP-kantoor, Nieuwe Boteringestraat 74.

jubileumfeest
maandag 30 november
Aanvang 20.00 uur
Treslinghuis Klaprooslaan 120
Iedereen is welkom