Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 27 november 2009

*Maandag start Dag Den Haag*

*
De Haagse televisiezender Den Haag TV zendt vanaf maandag 30 november 17.00 uur een nieuw dagelijks televisiejournaal met de naam 'Dag Den Haag' uit. Het is de eerste keer dat er een uitsluitend op Den Haag journaal wordt uitgezonden.*

'Door de gehele redactieploeg, de mensen bij onze producent Studio A en ook bij de gemeente is er hard gewerkt om de streefdatum te kunnen halen.', zegt directeur Sedat Bugdaci. 'Vanaf maandag om 17.00 uur is het resultaat te zien.'

Het programma wordt uitgezonden op het kanaal van Den Haag TV, in het digitale kabelpakket van Ziggo op 950 en in het analoge pakket op frequentie 663.25 (C45). Tegelijkertijd wordt de nieuwe website www.dagdenhaag.tv gelanceerd. De herhalingen van het nieuws zijn in ieder geval om 18.00 uur, 19.00 uur en 21.00 uur.

Het programma heeft een andere opzet dan wat tot nu toe gebruikelijk was. De nieuwslezers van Dag Den Haag zitten niet in een steriele studio, maar zijn juist overal in de stad te vinden. Hun aanwezigheid is ook merkbaar door het Dag Den Haag busje en de felle scooters van de journalisten. De redactie staat open voor nieuwsfeiten die door Hagenaars onder de aandacht worden gebracht en belicht Haagse onderwerpen die anders niet aan bod komen.

Stadsomroep Den Haag is verantwoordelijk voor het '100% Haagse' station Den Haag FM 92.0, Den Haag TV, het radiostation voor jongeren FunX en de kabelradiokanalen Den Haag Totaal 106.8 en Den Haag FM 95.9.

/////