Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
()

Utrecht, 30 november 2009

Fotowedstrijd Sint-Nicolaas op bezoek 2009

Nog een paar nachtjes slapen en dan viert Nederland traditie nummer 1: pakjesavond! Museum Catharijneconvent roept Nederland op de mooiste foto's van pakjesavond 2009 in te zenden voor de tentoonstelling Sint-Nicolaas op bezoek, nog te zien tot en met 3 januari 2010 in Utrecht. De mooiste inzending wordt door DELA beloond met een bijzondere prijs.

Sinterklaasfeest in beeld
De fotowedstrijd is een gezamenlijk initiatief van Museum Catharijneconvent en DELA. Stichting DELA Fonds, het goede doelenfonds van DELA ondersteunt projecten die tradities levend houden en is hoofdsponsor van de tentoonstelling. "Het Sinterklaasfeest wordt al eeuwen van ouders op kinderen doorgegeven. Zo blijft een culturele en historische traditie bewaard en wordt bijgedragen aan de betrokkenheid tussen mensen van uiteenlopende leeftijden en achtergronden," aldus Edzo Doeve, directeur van DELA. "Naast de steun van Stichting DELA Fonds voor de tentoonstelling, geeft DELA de mooiste inzending van de fotowedstrijd een familieportret door een professionele fotograaf cadeau." Via de website www.sintnicolaasopbezoek.nl kunnen de foto's van pakjesavond 2009 worden ingezonden.

Sint-Nicolaas op bezoek
Tot en met 3 januari kan jong en oud de bijzondere geschiedenis van de bisschop uit Myra ontdekken. Nog niet eerder was er in Nederland zoveel over de Goedheiligman bij elkaar te zien. Van schilderijen, middeleeuwse beelden, snoepgoed en gedichten tot aan nostalgische schoolplaten: het is allemaal te zien in de tentoonstelling Sint-Nicolaas op bezoek in Museum Catharijneconvent. Beleef het verhaal van historische Nicolaas tot moderne Sinterklaas; een traditie van meer dan zeventien eeuwen oud!

NOOT VOOR DE REDACTIE ­