Ingezonden persbericht


Primeur: Top100 Chinese restaurants bekend!
Vakmanschap en beroepstrots leidt tot Top100 lijst

Woerden, 30 november 2009
Welke Chinees heeft het meest oog voor de gast en weet dit te koppelen aan een prima keuken? Vandaag is de primeur van de Top 100 lijst Chinese restaurants in Nederland.

Primeur Top 100 Chinese restaurants
Op initiatief van Koninklijke Horeca Nederland heeft vakblad Misset Horeca deze unieke lijst samengesteld. Daarbij is ook uniek dat de beoordeling is gedaan door collega restaurateurs, mystery guests en een vakjury. De sectorvoorzitter Alex Chang is blij met deze lijst: "De Chinese restaurants zijn bijzonder populair bij de Nederlanders. Deze Top100 laat het vakmanschap en grote diversiteit van onze sector zien". Voor Koninklijke Horeca Nederland was het initiatief een resultaat van de visie "Continuïteit in nieuwe tijden". Vanuit die visie wil de Chinees-Indische sector haar beroepstrots en vakmanschap beter laten zien aan de Nederlanders.

De uiteindelijke top vijf is bezocht door de vakjury met daarin Peter Garstenveld, hoofdredacteur Misset Horeca, Thomas Kascha, directeur van het bureau dat de mystery bezoeken organiseert AQ services en voormalig tweesterrenchef Pascal Jalhaij.

Top 5 van de lijst Top 100 Chinese restaurants:

* Restaurant Dynasty (Reguliersdwarsstraat 30 in Amsterdam)
* HanTing (Prinsestraat 33 in Den Haag)

* Royal Mandarin (Emmastraat 9 in Hilversum)

* Memories of Asia (Velperplein 16 in Arnhem)

* Lai Sin (Arnhemsebovenweg 46 in Driebergen)

Restaurant Dynasty (Reguliersdwarsstraat 30 in Amsterdam) 'Gastheer Ho Kai Yen zorgt voor een gezellige, toch chique sfeer in hartje Amsterdam. Heerlijk authentiek eten met geen pretentieuze namen. What you see is what you get. En het is goed.' Dynasty is een begrip. Zozeer zelfs dat de gast zich niet moet verbazen dat aan de tafel naast hem of haar leden van de Koninklijke familie of andere BN-ers aanschuiven. Dit alles in een volkomen ongedwongen sfeer.

Naast de bekendmaking van de nummers 1 tot en met 100, zijn ook in vier categorieën prijzen uitgereikt:
* Beste 'bijzondere' Chinese restaurant van Nederland: Restaurant Dynasty, Amsterdam

* Beste wokrestaurant van Nederland:
Senso Wok & Grill, Vianen

* Beste 'algemeen' Chinese restaurant van Nederland: Royal Mandarin, Hilversum

* Beste afhaalrestaurant van Nederland:
Chun Lin uit Barchem

Met vriendelijke groet,
Koninklijke Horeca Nederland




Ingezonden persbericht