Gemeente Dordrecht

'Meedoen in Dordrecht 2009'

Deze week valt bij alle inwoners van Dordrecht de Wmo-krant 'Meedoen in Dordrecht' in de brievenbus. Drie jaar geleden is de Wet maatschappelijk ondersteuning ingevoerd. In de krant staat een overzicht van wat er zoal gebeurt en gebeurd is rond dit thema. Geen ingewikkeld beleidsstuk maar verhalen van inwoners en professionals over de praktijk.

De Wet maatschappelijke ondersteuning bestrijkt een breed terrein: leefbaarheid, jeugdigen, mantelzorgers en vrijwilligers, individuele voorzieningen zoals hulp bij het huishouden, vervoer, aanpassingen in de woning, maatschappelijke opvang, vrouwenopvang, geestelijke gezondheidszorg en verslaafden­zorg.

Meedoen
'Meedoen aan de samenleving, zodat iedereen zo goed mogelijk kan functioneren, dat is de kern van de Wmo', zegt A.T. (Aaike) Kamsteeg, wethouder Zorg en Welzijn. 'De gemeentelijke overheid moet zich op al die terreinen actief inzetten om dat meedoen mogelijk te maken. Dat uitgangspunt houdt ook een opdracht in voor de samenleving: neem je verantwoordelijkheid en zie om naar elkaar. Zet je in voor vrijwilligers­werk en neem taken op je als mantel­zorger. Daar profiteert iedereen van: de maatschappij, je medemensen en jij zelf'.

Kijk voor de digitale versie van de Wmo-krant op www.dordrecht.nl/wmo.

Datum 30 november 2009