Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hyperspecialist in banden bottelt 'eigen' water

Bronwater als verfrissing voor automobilist betekent geld voor Oxfam Novib

Profile Tyrecenter biedt haar klanten vanaf heden met een eigen flesje mineraalwater een verantwoorde verfrissing aan. Want door middel van dit zuiver bronwater draagt Profile Tyrecenter tegelijkertijd bij aan verbetering van de leefomstandigheden in derde wereld landen. Leverancier Fair Water Springs staat 25% van de bruto-opbrengst af aan Oxfam Novib. Zij besteden dit geld aan projecten in arme landen om daar schoon en veilig drinkwater te leveren.

Dubbel doel
"We hadden de wens om klanten mineraalwater aan te bieden en dat samen te laten gaan met een bijdrage aan een goed doel", aldus Harm Nieboer, Directeur Retail van Profile Tyrecenter. "Wij zochten naar een leverancier die mineraalwater van hoge kwaliteit én een bijdrage aan een goed doel levert. Fair Water Springs bottelt nu honderd procent zuiver bronwater in flesjes met het Profile Tyrecenter logo er op. Zij hebben bovendien een duidelijke visie en missie om mensen in arme landen te helpen met schoon en veilig drinkwater en goede sanitaire voorzieningen. Profile Tyrecenter ondersteunt dat gedachtegoed. Dat de prijs van het water wat hoger is dan bij een ander merk, vinden we vanwege het maatschappelijke doel niet bezwaarlijk. Van de bruto-opbrengst garandeert Fair Water Springs namelijk dat 25% rechtstreeks bij Oxfam Novib terecht komt. Hoe meer flesjes onze klanten kopen, hoe groter onze bijdrage aan dit maatschappelijk belangrijke project."

Profile Tyrecenter
Profile Tyrecenter bestaat in 2009 20 jaar. De ruim 200 aangesloten bedrijven in Nederland, België en Roemenië zijn specialisten op het gebied van banden en velgen. Het zijn allemaal zelfstandige ondernemers die merkonafhankelijk zijn. Ook bieden zij compleet allround auto-onderhoud (inclusief APK). Profile Tyrecenter richt zich op zowel de particuliere als de zakelijke markt en wordt gedreven door de liefde voor het vak en de passie tot in ieder detail. Profile Tyrecenter is een onderdeel van The Alwaysbemobile Company, gevestigd in Veenendaal. The Alwaysbemobile Company is de grootste merkonafhankelijke internationale franchiseorganisatie op het gebied van banden, velgen en fullservice auto-onderhoud. In 2008 behaalde The Alwaysbemobile Company een omzet van ruim E 360 miljoen.

EINDE BERICHT