Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Open Text maakt product roadmap 2010 voor ECM en Enterprise 2.0 bekend

Hoofddorp - 30 november 2009- Open Text TM (NASDAQ: OTEX, TSC: OTC), wereldwijd toonaangevend leverancier in Enterprise Content Management (ECM), presenteerde onlangs tijdens de jaarlijkse gebruikersconferentie 'Content World' in Orlando de 'product roadmap' voor 2010 voor Web content management (WCM), digital asset management (DAM) en social media oplossingen. De plannen hebben zowel betrekking op de verdere ontwikkeling van bestaande oplossingen van Open Text en het recent verworven Vignette, als op een nieuwe generatie Weboplossingen.

Organisaties zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om te kunnen groeien en het beheersbaar houden van de kosten. Veel organisaties realiseren zich dat het Web het belangrijkste kanaal is geworden bij het benaderen van klanten, partners en werknemers. Het Webkanaal helpt organisaties groei te realiseren terwijl het bovendien meer efficiency en kostenbesparingen oplevert.

"De verwachtingen ten aanzien van het web zijn geëvolueerd", zegt Scott Bowen, Senior Vice President bij Open Text. "Een succesvolle Enterprise 2.0 strategie moet rekening houden met sociale media, mobiele apparaten en merkconsistentie, terwijl tegelijkertijd een grote hoeveelheid content in allerlei formats moet worden beheerd. Middelgrote en grote ondernemingen zijn genoodzaakt manieren te vinden om dit effectief en veilig te doen, terwijl ook compliance- en privacyeisen in acht moeten worden genomen. Wij helpen klanten om deze kloof te overbruggen door nieuwe technologieën op een krachtige manier te combineren met onze bestaande ECM oplossingen. De plannen uit onze product roadmap 2010 tonen een uitgebreide reeks mogelijkheden die allemaal zijn geïntegreerd in de Open Text ECM Suite."

De nieuwe productplannen van Open Text bieden belangrijke verbeteringen op het gebied van gebruikerservaring. Zo is meer interactie mogelijk tussen personen en is content in alle mogelijke vormen te beheren en te publiceren. Verder is het mogelijk de productiviteit te verhogen, processen te stroomlijnen en zijn innovatieve mogelijkheden voor het gebruik van sociale media aanwezig. Verbeterde integratie met de Open Text ECM Suite versterkt de bredere ECM integratie. Dit maakt een aantal scenario's mogelijk, waaronder:
* Integratie van het traditionele intranet met kennismanagement en Enterprise 2.0 oplossingen resulterend in een hogere productiviteit;
* Verbeterde efficiency door geconsolideerde en gelokaliseerde multisite weboplossingen;
* Nieuwe manieren van interactie met werknemers, klanten en partners door het stimuleren van communities die innovatie, loyaliteit, kennisdeling en betrokkenheid teweegbrengen;
* Betere controle over merkuitingen en de garantie dat multimediale content, afkomstig van het web, wordt vastgelegd en centraal wordt beheerd op een veilige en efficiënte manier, volgens de geldende regels.

Product Roadmap:

Web Content Management

* Vignette Content Management 8.0, waarvan de release gepland is voor dit kwartaal, beantwoordt de vele vragen van klanten en speelt in op de huidige marktinnovaties. Dankzij een nieuwe gebruikersinterface zijn zakelijke gebruikers in staat om webcontent te maken, te beoordelen, te bewerken, te beheren en te publiceren, waardoor de IT-afdeling verlost is van de dagelijkse verantwoordelijkheid van het webbeheer. Aanvullende verbeteringen in de contentmodellen, de publicatiemogelijkheden en vele andere gebieden leggen de lat hoog als het gaat om geavanceerd en volledig dynamisch webcontent management en webcontent delivery op organisatiebrede schaal. Versie 8.1, die in het tweede kwartaal van 2010 zal verschijnen, laat zien dat Vignette Content Management onderdeel is geworden van de Open Text ECM Suite en de basis vormt voor zeer dynamische en interactieve webapplicaties.


* Open Text Web Solutions 10.1, gepland voor de eerste helft van 2010, heeft uitgebreide mogelijkheden op het gebied van social media, op basis van de belangrijke Vignette Community Applications and Services met nog betere integratie met de kerncompetenties van de Open Text ECM Suite. Er zal voortdurend geïnvesteerd worden in de Weboplossingen van Open Text, specifiek in de domeinen die profiteren van het gebruik van algemeen beschikbare diensten in het portfolio, zoals zoeken, video, sociale media, digital asset management en document management integraties. Open Text bevestigt hiermee wederom het langetermijn commitment in de Web Solutions productlijn en blijft het product positioneren voor snelle implementaties van websitebeheer.


* Na de succesvolle lancering van Portal Manager 9.0 van Open Text voor SAP NetWeaver Portal, zal Open Text tijdens het eerste kwartaal van 2010 verdere verbeteringen in dit product doorvoeren. Hiermee kunnen zowel dynamische content als dynamische navigatiestructuren gemakkelijk worden beheerd en samengevoegd in het portal door niet technische deskundigen binnen het bedrijf. Simpelweg door te klikken op bewerkknoppen en zo direct veranderingen aan te brengen. In de volgende release van NetWeaver portal zal Open Text sociale media mogelijkheden toevoegen.


* Open Text heeft ook een nieuwe generatie Web Business Application gepland voor 2012. Deze bouwt voort op de sterke punten van de zeer schaalbare Vignette Content Management basis en voegt hieraan het gebruiksvriendelijke applicatie framework van Open Text Web Solutions toe. De gebieden waarop verbeteringen zijn te verwachten zijn onder meer in het wijzigen van content en content templates, een rijkere contextopmaak voor niet- technische gebruikers en snellere website-implementaties gebundeld in één productaanbod. Hierdoor beschikt Open Text over een platform om binnen de suite aan zeer uiteenlopende eisen te kunnen voldoen.

Digital Asset Management

* In het eerste kwartaal van 2010 lanceert Open Text Media Management 7.0 met een compleet nieuwe gebruikersinterface, die optimaal gebruik maakt van de nieuwste webdesign technologieën voor uitstekend rich media beheer. Media Management 7.0 is uitgerust met flexibele mogelijkheden voor metadata en asset management in combinatie met proces management en workflow mogelijkheden, via de Open Text ECM Suite technologie.

Sociale media

* Vignette Community Applications, gepland voor het eerste kwartaal van 2010, bevat innovatieve functionaliteit gebaseerd op een flexibel en krachtig platform dat sociale interactie mogelijk maakt met klanten, partners en medewerkers. Versie 8.0 bouwt voort op bestaande communitymogelijkheden zoals ideeënbeheer, blogs, wiki's en forums om op die manier sociale netwerken, geavanceerde notificaties, integratie met meerdere presentatiesystemen, verbeteringen aan de REST API en een nauwe integratie met Open Text Content Management oplossingen te realiseren.


* Open Text zal de succesvolle lancering van haar sociale media oplossingen in de eerste helft van 2010 verder uitbreiden met de invoering van Open Text Social Media 1.1. De applicatie beschikt onder meer over nauwere integratie met de ECM Suite, een nieuwe editor voor wiki's en een functie voor snelle berichten die het gemak van instant messaging combineert met de flexibiliteit van microblogging.

Open Text International BV - 'de Zuidtoren', Taurusavenue 15, 2132 LS, Hoofddorp telefoon: +31 (0)23 5652333

Over Open Text
Open Text, softwareleverancier en marktleider op het gebied van Enterprise Content Management (ECM), helpt organisaties bij het beheren van hun zakelijke content en het genereren van meerwaarde hieruit. Open Text beschikt over twee decennia aan expertise ter ondersteuning van 50 miljoen gebruikers in 114 landen. In samenwerking met onze klanten en partners brengen wij toonaangevende Content ExpertsTM bijeen om organisaties te helpen bij het vastleggen en behouden van corporate geheugen, verhoging van de merkwaarde, automatiseren van processen, beperken van risico's, compliance beheer en verbetering van het concurrentievermogen. Meer informatie is te vinden op www.opentext.com

Safe Harbor Statement Under the Private Securities Litigation Reform Act of 1995 This news release may contain forward-looking statements relating to the success of any of the Company's strategic initiatives, the Company's growth and profitability prospects, the benefits of the Company's products to be realized by customers, the Company's position in the market and future opportunities therein, the deployment of Open Text ECM Suite and our other products by customers, and future performance of Open Text Corporation. Forward-looking statements may also include, without limitation, any statement relating to future events, conditions or circumstances. Forward-looking statements in this release are not promises or guarantees and are subject to certain risks and uncertainties, and actual results may differ materially. The risks and uncertainties that may affect forward-looking statements include, among others, the failure to develop new products, risks involved in fluctuations in currency exchange rates, delays in purchasing decisions of customers, the completion and integration of acquisitions, the possibility of technical, logistical or planning issues in connection with deployments, the continuous commitment of the Company's customers, demand for the Company's products and other risks detailed from time to time in the Company's filings with the Securities and Exchange Commission (SEC), including the Form 10-K for the year ended June 30, 2009. You should not place undue reliance upon any such forward-looking statements, which are based on management's beliefs and opinions at the time the statements are made, and the Company does not undertake any obligations to update forward-looking statements should circumstances or management's beliefs or opinions change.

Copyright © 2009 by Open Text Corporation. OPEN TEXT, OPEN TEXT ECM SUITE, WEB SOLUTIONS, VIGNETTE CONTENT MANAGEMENT, PORTAL MANAGER, MEDIA MANAGEMENT and OPEN TEXT EMAIL MANAGEMENT MICROSOFT EXCHANGE 10 are trademarks or registered trademarks of Open Text Corporation in the United States of America, Canada, the European Union and/or other countries. This list of trademarks is not exhaustive. Other trademarks, registered trademarks, product names, company names, brands and service names mentioned herein are property of Open Text Corporation or other respective owners