Gemeente Tilburg

Datum

30 november

Extra actie tegen auto-inbraak tijdens
donkere dagen

In het kader van maatschappelijke stages gaan enkele studenten vanaf dit weekend koopavonden en in het weekend actief aanwezig zijn op onbeheerde parkeerplaatsen aan de Spoorlaan en de Korvelseweg. Zij informeren mensen die hier hun auto parkeren over het risico van auto-inbraak. Zo wijzen zij de bestuurders erop dat ze geen waardevolle spullen moeten achterlaten in de auto.

De gemeente en de politie zetten zich samen in voor het terugdringen van auto-inbraken. Op onbeheerde parkeerplaatsen in de binnenstad van Tilburg is er een verhoogde kans op auto-inbraken. Juist op deze plekken is het van belang om automobilisten voor te lichten over hoe zij auto-inbraak kunnen verkomen. Deze voorlichtingsactie draagt bij aan de veiligheid in de stad. Ook op de achterzijde van parkeertickets die mensen bij beheerde parkeerplaatsen uit de automaat halen zal informatie te lezen zijn over het voorkomen van inbraak.

Donkere dagen
Het blijkt dat tijdens de donkere dagen, in de periode van oktober tot maart, het aantal delicten, zoals inbraken, stijgt. Vlak voor de feestdagen is er vaak een piek te zien. Met doelgerichte acties op zogenoemde `hotspots' hopen de gemeente en de politie de criminaliteit tegen te houden en terug te dringen. De politie zet tijdens de donkere dagen extra mensen in om niet alleen auto-inbraak, maar ook woning-, bedrijfsinbraak en overvallen te voorkomen.

Bij inbraak altijd aangifte
Als meer mensen aangifte doen, kan de politie meer doen om diefstal te voorkomen en om de daders te vinden. Zo kan de politie signaleren dat op een bepaalde plek veel wordt ingebroken en bijvoorbeeld besluiten zo'n plek goed in de gaten te houden of om andere maatregelen te nemen. Mensen kunnen aangifte doen via internet op www.politiemwb.nl/aangifte of zij kunnen een afspraak maken via telefoonnummer 0900-8844.

Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.