Ingezonden persbericht


Jacqueline uit Limmen wint ¤39.000,- in Radio Veeronica's Stemband

Naarden, 30 november 2009| Afgelopen vrijdag heeft Jacqueline uit Limmen bij Radio Veronica de stem geraden die bijna drie weken lang de luisteraars in de ban hield tijdens het legendarische spel 'De Stemband'. In het programma 'Somertijd' van Rob van Someren wist ze het juiste antwoord te geven. Voormalig polsstokhoogspringer Rens Blom stond op de stemband en met dat antwoord werd Jacqueline de winnaar van het bedrag van ¤39.000,- dat inmiddels in de jackpot zat.

De afgelopen drie weken werden in totaal 155 luisteraars tijdens de uitzending gebeld die dachten te weten wie de man was die de naam 'Radio Veronica' uitsprak. Omdat op de laatste dag van de actie de juiste oplossing nog steeds niet was gegeven, werden vanaf 16.00 uur in het programma 'Somertijd' tips gegeven en kregen luisteraars de mogelijkheid direct naar de studio te bellen. Jacqueline uit Limmen was de achtiende beller in de uitzending en de eerste die tijdens de spannende finale het juiste antwoord wist te geven: Rens Blom.

Winnaar Jacqueline: "Al de hele week waren we bij ons thuis in de ban van de Stemband. Ik zat de hele week te smsen en te puzzelen: wie was die man toch? Op vrijdag, na de aanwijzingen, ben ik gaan zoeken op internet en tegelijkertijd gaan bellen naar de studio. Net op het moment dat ik de uitzending werd binnengehaald vond ik de naam Rens Blom. Bij zijn naam paste alle aanwijzingen en toen ik hoorde dat ik gewonnen had, ben ik helemaal uit mijn dak gegaan. Heel erg bedankt Radio Veronica!'

De Stemband actie
Van 9 november tot en met 27 november werd op Radio Veronica 'De Stemband' gespeeld. Elk uur liet het radiostation een stem horen en mocht een luisteraar raden van wie die stem was. Na ieder fout antwoord kwam er ¤250,- extra in de jackpot en zo werd 'de stem' steedss meer geld waard. Door het woord 'STEMBAND' te sms-en maakten luisteraars kans om in de uitzending het volgens hen juiste antwoord te geven.

Het leukste radiospel aller tijden werd iedere werkdag gespeeld bij het station met de beste 80's & 90's hits. Het startbedrag was ¤2550,- maar de jackpot liep na ieder fout antwoord snel op. Eén keer eerder werd de stem geraden en uiteindelijk ging er een totaalbedrag van maar liefst ¤44.250,- naar de winnende Radioo Veronica-luisteraars.

Historie 'De Stemband'
In 2002 werd op Radio 2 'De Stemband' uitgeroepen tot het leukste radiospel aller tijden in het kader van 65 jaar radiospelletjes. 'De Stemband' was een variant op Schilperoorts eerdere radioprogramma 'Raden Maar' bij de publieke omroep, waarin een geluidsfragment moest worden benoemd. Na Schilperoorts pensionering bij de KRO, kwamen hij en Erik de Zwart op het idee voor 'De Stemband' en samen maakten ze er bij het toenmalige Veronica een legendarisch radiospel van.

Radio Veronica
Radio Veronica is het station met de beste 80's & 90's hits en dj's als Rob van Someren, Ferry Maat, Erik de Zwart, Rick van Velthuysen, Bart van Leeuwen, Colin Banks, Patrick Kicken, Ben Liebrand, Erwin Peters, Peter Teekamp, DJ Silverius, Silvan Stoet, Luc van Rooij en DJ Sven. Radio Veronica is in heel Nederland via de ether, Digitenne, Astra satelliet, mobiele telefoon, Radioveronica.nl en kabel te ontvangen.

Radio Veronica is onderdeel van de Sky Radio Group