Ingezonden persbericht


Caiway breidt HD-pakket uit met BBC HD

Doordat Caiway het aantal analoog doorgegeven zenders vermindert per 30 november a.s. komt de benodigde ruimte op de kabel vrij. Hierdoor kan de aanbieder van televisie direct het HD zenderaanbod versterken. Per 30 november 2009 geeft Caiway als eerste in Nederland BBC HD via de kabel door. BBC HD wordt opgenomen in het HD pakket op voorkeuze 419.

Aart Verbree: 'Zenders met een aansprekend aanbod voor specifieke doelgroepen komen in ons HD pakket. BBC HD is zo'n zender. Eerder dit jaar is het HD pakket al uitgebreid met MTVN HD, Fashion TV HD en Sundance Channel HD. Met de BBC HD bestaat het HD pakket nu in totaal uit 11 zenders.' Het HD pakket kost ¤ 9,95 per maand. In combinatie met het aaanvullende pakket Complete kost het HD pakket ¤ 4,95 peer maand.

BBC HD
BBC HD is de High Definition zender van de BBC. Op deze zender zijn veel series, films en sportwedstrijden in HD-kwaliteit te zien die gelijktijdig of op een ander tijdstip ook op de standaard zenders van de BBC te zien zijn. Zie ook www.bbc.co.luk/bbchc/.

Over Caiway
Caiway is kabelexploitant in de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Schiedam, Maassluis, Aalsmeer, Uithoorn, IJsselstein, Lopik (kern Benschop), Halderberge (kern Oudenbosch), Den Haag (wijk Wateringse Veld), een deel van Capelle aan den IJssel en Utrechtse Heuvelrug (kern Doorn). Hiernaast biedt Caiway ook digitale radio en televisie in Loenen, Hilvarenbeek en Gouda en omgeving. Caiway bedient ruim 143.000 radio- en televisieabonnees met daarbij circa 75.000 kabelinternetklanten en zo'n 28.000 telefoonaansluitingen. Zie voor meer informatie www.caiway.nl.