Gemeente Winterswijk


Gemeente koopt grond aan voor aanleg parkeerterrein Julianaschool

Winterswijk - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een perceel weiland aan te kopen naast de Julianaschool. Het college wil hier een parkeerterrein aanleggen met ruimte voor ongeveer twintig parkeerplaatsen. De verwachting is dat nog deze winter begonnen kan worden met de realisatie.

De gemeenteraad heeft in eerdere instantie al budget beschikbaar gesteld voor het oplossen van verkeersonveilige situaties bij scholen. De aankoop van de grond en de aanleg van het parkeerterrein kunnen hieruit betaald worden.

Oplossing voor onveilige verkeerssituatie
Het parkeerterrein vormt een oplossing voor de onveilige verkeerssituatie op de Sibbinkweg ter hoogte van de ingang van de Julianaschool. Aan het begin en aan het einde van een schooldag ontstaan hier met enige regelmaat gevaarlijke situaties door fietsende kinderen, parkerende auto's van ouders en van bezoekers van tuincentrum de Tuinier. Ook wordt in de oude schoolhoofdenwoning naast de school binnenkort een kinderdagopvang en naschoolse opvang gevestigd. Dit veroorzaakt waarschijnlijk een toename in het (parkeer)verkeer. De smalle en deels onverharde Sibbinkweg kan deze verkeersbewegingen niet aan. Het nieuwe parkeerterrein geeft de benodigde parkeerruimte om (toekomstige) problemen voor te zijn.