Gemeente Amsterdam



Persbericht

Datum 30 november 2009

Kenmerk 271

Koninklijke onderscheiding voor de heer Visser

Vandaag, maandag 30 november, heeft wethouder Gerson een koninklijke onderscheiding opgespeld bij de heer Auke Gerard Visser in hotel de Goudfazant in Amsterdam. De heer Visser mag zich nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen. De heer Visser ontving de onderscheiding omdat hij zich op sociaal- maatschappelijk terrein verdienstelijk heeft gemaakt en omdat de activiteiten die hij verricht heeft een grote nationale uitstraling hebben.

De heer Visser is naast zijn werk bij Sanoma uitgevers, voorheen VNU, zeer betrokken geweest bij diverse besturen van stichtingen, fondsen en genootschappen. Hij was van 1989 tot 1999 betrokken bij het Genootschap van Reclame (GvR). Hij was daar tot 1994 bestuurslid en tussen 1994 en 1999 vice-voorzitter. De heer Visser heeft zich bij het GvR vooral bezig gehouden met het revitaliseren van de organisatie. Vanaf 1996 was hij bestuurslid van het Nederlandse Uitgevers Verbond. Sinds 2007 is de heer Visser lid van het bestuur van de Stichting Raad voor de Journalistiek. De Raad voor de Journalistiek is een onafhankelijke instantie waar men terecht kan met klachten over journalistieke activiteiten.

Ook is de heer Visser sinds 2002 bestuurslid van het Reclame Arsenaal, een stichting die zich inzet voor het behoud en beheer van het erfgoed van de Nederlandse reclame. Er is een kenniscentrum en een virtueel museum. Zijn inzet voor de stichting ligt vooral in het doorgeven van kennis en het geven van advies.

De Orde van Oranje-Nassau is een Nederlandse ridderorde die zes ridderlijke graden kent. Een benoeming in de orde wordt verleend wegens bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Pb-271