D'Ieteren


P. 1
PERSMEDEDELING

26 november 2009
GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

Openbare uitgifte van een obligatielening voor een verwacht bedrag van minimum EUR 100 miljoen
D'Ieteren n.v. kondigt vandaag de uitgifte aan van een obligatielening op 5 jaar voor een verwacht bedrag van minimum EUR 100 miljoen, in de vorm van een openbaar bod tot inschrijving in België en het Groothertogdom Luxemburg. De obligaties zullen een jaarlijkse brutorente hebben van 5,50%.
Deze inzameling van fondsen past in de diversificatiestrategie van de financieringsbronnen van de vennootschap en is bedoeld voor haar algemene behoeften. De belangrijkste kenmerken van de lening zijn de volgende: "h Uitgever: D'Ieteren n.v.
"h Looptijd: 23 december 2014
"h Jaarlijkse coupon (bruto): 5,50%, jaarlijks betaalbaar op 23 december "h Uitgifteprijs: 101,547%
"h Jaarlijks brutorendement: 5,141%
"h Terugbetaling: 100%
"h Distributie: BNP Paribas Fortis, ING Belgium, KBC Bank "h Notering: Beurs van Luxemburg
"h Coupures: EUR 1.000
Het uitgifteprospectus zal vanaf 26 november verkrijgbaar zijn op de websites http://www.dieteren.com/splash/nl-be/investisseurs/prospectus.aspx en www.bourse.lu, en aan de loketten en op de websites van BNP Paribas Fortis (www.fortisbanking.be/obligaties), ING Belgium (www.ing.be) en KBC Bank (www.kbc.be/obligaties).

Voor alle bijkomende inlichtingen over deze uitgifte kunt u telefonisch terecht bij BNP Paribas Fortis - tel.: +32 2 433 40 32, ING Belgium - tel.: +32 2 464 60 02 of KBC Bank - tel.: +32 78 15 21 54.

D'Ieteren
D'Ieteren is een internationale groep, met drie activiteiten ten dienste van de automobilist:
- D'Ieteren Auto die instaat voor de autodistributie in België van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha;
- Avis Europe plc, één van de wereldleiders op het vlak van autoverhuur op korte termijn in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië via zijn merknamen Avis en Budget;
- Belron s.a., de wereldleider op het vlak van herstelling en vervanging van voertuigbeglazing in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland via in het bijzonder zijn merknamen CARGLASS®, AUTOGLASS®, SAFELITE® AUTO GLASS, SPEEDY®, LEBEAU®, SMITH&SMITH® en O'BRIEN®.
D'Ieteren en zijn activiteiten opereren in ongeveer 120 landen in 5 continenten ten dienste van meer dan 18 miljoen klanten per jaar.