Centrale Bank van de Antillen

Persbericht 09-003

De Bank van de Nederlandse Antillen (BNA) is als de centrale bank van de Nederlandse Antillen op grond van de Landsverordening Toezicht Bank- en Kredietwezen (LTBK) belast met het toezicht op het bankwezen. De BNA geeft dit persbericht uit naar aanleiding van een artikel op Quotenet.nl met als titel Enorm beleggingsverlies voor Centrale Bank Antillen.

Volgens het artikel is de beurskoers van Bermuda Commercial Bank (BCB) recentelijk gedaald, zou de BNA aandeelhouder zijn van BCB en zou de BNA derhalve een beleggingsverlies hebben geleden. Dit is onjuist.

Immers, niet de BNA, maar First Curaçao International Bank N.V. (FCIB) is een van de aandeelhouders van BCB. Sinds 9 oktober 2006 is de bankvergunning van FCIB ingetrokken en heeft het Gerecht te Curaçao op grond van de LTBK de noodregeling uitgesproken ten aanzien van FCIB. Sindsdien vindt op grond van de LTBK de afwikkeling van FCIB plaats onder leiding van de BNA.

De BNA was en is geen aandeelhouder van BCB of van FCIB. Een daling van de beurskoers van BCB heeft geen gevolgen voor het vermogen van de BNA. Er is dus geen sprake van een beleggingsverlies voor de BNA.

Willemstad, 13 oktober 2009

Bank van de Nederlandse Antillen