Gemeente Zwolle

Nieuwe kunst in etalages Zwolse binnenstad

Datum uitgave persbericht: 11/30/2009

Twee etalages van leegstaande panden in de binnenstad krijgen een nieuwe kunstzinnige invulling. Ook komt er een nieuw leegstaand pand bij waarvan de etalage door kunstenaars wordt ingericht. Dit gebeurt in het kader van het project Kunst In Etalages, waarin vastgoedeigenaren en kunstenaars samenwerken om leegstaande panden in de binnenstad een mooie en nuttige invulling te geven.

Nieuwe invulling

In het voormalige pand van de VVV-winkel aan het Grote Kerkplein komt een samenwerking tussen kunstenaarsvereniging Palet en Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars (BZK). Kunstenaars Ton Spanhaak en Hanneke Bloemen geven hier invulling aan. Ook het pand aan de Sassenstraat 9 krijgt een nieuwe installatie. Kunstenaar Willeke Trommels en Jan Pieter Gootjes verzorgen dit namens BZK.

Bloemendalstraat

Aan de Bloemendalstraat (bij de ondergang naar de parkeerplaats aan de Goudsteeg) wordt de etalage van een leegstaand pand ingericht door de kunstenaars Cora Tamarinof, Roeli Rumscheidt en Marrie de Boer namens Palet.

Kunst in etalages

Leegstaande panden doen afbreuk aan het aangezicht van de binnenstad. De gemeente heeft gezocht naar mogelijkheden om daar iets mee te doen. Makelaars - als vertegenwoordigers van vastgoedeigenaren - en kunstenaars zijn bij elkaar gebracht en geven leegstaande panden een aantrekkelijke invulling.

Bron: Afdeling communicatie
Datum van 30-11-2009 tot 29-12-2009