Gemeente Zwolle

Zwolle gastheer locatiedagen 2010

Datum uitgave persbericht: 11/30/2009

Gemeente Zwolle is volgend jaar gastheer voor de locatiedagen van het landelijk platform voor wijkgericht werken. De strijd om de organisatie van de LPB locatiedagen ging uiteindelijk tussen Zwolle en Amersfoort/Leusden. De reden voor de organisatie om voor Zwolle te kiezen is onder andere de bijzondere aandacht voor het presentatiemateriaal, het thema en de sterke inhoudelijke invulling hiervan en de ruime keuze aan locaties in een historische omgeving.

Thema

Als thema voor het tweedaagse evenement in november heeft Zwolle gekozen voor `Op eigen kracht!'. Het stimuleren, vinden en inzetten van de eigen kracht van haar bewoners is van groot belang voor Zwolle. Tijdens de conferentie zullen de genodigden op verschillende manieren kennismaken met het thema.

Doel

Het doel van de locatiedagen is om aan andere gemeenten te laten zien hoe Zwolle samen met bewoners werkt aan de leefbaarheid in de wijken. De locatiedagen zijn dé gelegenheid om kennis te maken met vakgenoten, met elkaar van gedachten te wisselen en elkaar te inspireren.

Organisatie

Bij de organisatie van het evenement wordt samenwerking gezocht met Congresstad Zwolle. Hierbij kan gedacht worden aan de randvoorwaardelijke zaken zoals het zoeken van zowel hotelaccommodaties als congresaccommodaties.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 30-11-2009 tot 29-12-2009