Baby's ogen vragen om verantwoorde muurdecoraties


'WallCandy Smarts maken je kind slimmer door de juiste figuurtjes te laten zien'

APELDOORN, 20091130 -- Het nieuwste op het gebied van verantwoorde kinderspulletjes zijn de zelfklevende bijtjes en boompjes van het Amerikaanse decoratiemateriaal WallCandy. De figuurtjes zijn bedoeld om aan de muur te plakken boven bijvoorbeeld de commode, zodat baby lief er vaak naar kan kijken. In de VS, hét land van de verantwoorde babyspullen, noemen ze het 'Smarts' want volgens de vooraanstaande oogarts, dr. Charles Barsam, bevorderen deze afbeeldingen het gezichts- én denkvermogen van de pasgeborene.

[Smarts muurdecoraties voor baby's]

Barsam ondersteunt de theorie van de gezichtsontwikkeling van baby's in drie stappen. Pasgeborenen en jonge baby's vestigen hun aandacht het liefst op zwart-wit patronen, daarna volgt aandacht voor primaire kleuren en de derde stap is fascinatie voor gezichten. Op basis van deze wetenschap heeft WallCandy wandversieringen ontwikkeld die gemakkelijk op de muur geplakt kunnen worden. Barsam beveelt aan de opstelling telkens te veranderen, zodat het kijkvermogen van de baby optimaal wordt gestimuleerd. Visuele stimulans is een belangrijk onderdeel van de visuele, cognitieve en motorische ontwikkeling van een kind.

WallCandy levert de Smarts voor de verschillende stappen in één pakket. Voor de pasgeborenen zijn er zwart-wit geometrische figuren. Als de baby wat ouder is kunnen kleurige, gestileerde bijtjes en bloemetjes worden gebruikt en voor het stimuleren van gezichtsherkenning zijn er foto-raampjes voor de portretten van pa, ma en broer of zus. De muurdecoraties van WallCandy zijn zelfklevend en herbruikbaar zodat je de baby bij elke verschoning met een nieuwe opstelling kunt verrassen. Zoals bij alle WallCandy Thema's dient de ondergrond wel steeds glad, schoon en droog te zijn voor het beste resultaat.

In Nederland worden de WallCandy Smarts exclusief geimporteerd door DaDa Kids uit Apeldoorn die ook alle andere WallCandy muurdecoraties distribueert, waaronder de bijzondere herplakbare krijtborden met steeds nieuwe thema's. DaDa Kids houdt zich bezig met de (belevings)wereld van kinderen en ouders. Het bedrijf richt zich op de distributie, marketing en verkoop van unieke en stijlvolle producten en toepassingen waaronder ook de educatieve FlitsPoetser, de kindertandenborstel in 2 maten en diverse kleuren met het ingebouwde lampje dat precies 2 minuten knippert, de aanbevolen tijd voor een goede poetsbeurt.

www.dadakids.nl

Zie voor meer achtergrondinformatie deze PDF file www.dadakids.nl/pers/smarts.pdf

Product-informatie:

Een pakket WallCandy Smarts bestaat uit 6 vellen met meer dan 50 verschillende verplaatsbare en herbruikbare decoratiethema's ook wel "decals" genoemd. Inclusief een 78 cm lang damschijf bord / strip, 7 kleine bijen, 2 grote bijen en 6 frames voor afbeeldingen en/of foto's. Verkoopprijs 30 euro via de website.