Gemeente Zaanstad

06-11-2009
Filiaal Burgerzaken in Krommenie gesloten vanaf 1 december 2009 Gemeentelijke stukken ter inzage voortaan in Bieb Krommenie.

Publieksbalie `Secretarie Noord' sluit met ingang van 1 december 2009 haar deuren. Al vanaf 1 januari 2009 was de secretarie beperkt open. Inwoners van Krommenie kunnen voortaan bij de Bieb in Krommenie terecht voor inzage in de gemeentelijke stukken. Ook zal daar een computer staan waarmee mensen de website van de gemeente kunnen raadplegen, of naar het digitale loket kunnen gaan voor het direct regelen van zaken als een adreswijziging of uittreksel.

Verder is het mogelijk om via het Internet een afspraak te maken bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Zaanstad. Mensen maken dan een afspraak op een tijdstip dat het hen schikt en hebben geen last van eventuele wachttijden in het gemeentehuis of stadskantoor. Ook kan men via het Internet meldingen doen over de openbare ruimte, zoals losse stoeptegels of volle prullenbakken.

Nieuw op www.zaanstad.nl is de digitale vraagbaak iFO. iFO behandelt allerhande vragen die gesteld kunnen worden door inwoners van Zaanstad. De vraagbaak wordt gevoed door verschillende gemeentelijke bronnen en gevuld met vragen die daadwerkelijk via het callcenter bij de gemeente zijn binnengekomen.

Voor sommige producten: zoals het bestellen en ophalen van een paspoort of rijbewijs kunnen mensen terecht bij het Stadskantoor in Zaandam (Ebbehout 29) en het gemeentehuis in Zaandijk (Bannehof 1). Burgers die niet zelfstandig of met hulp van familieleden of kennissen naar het gemeentehuis kunnen komen, kunnen een beroep doen op extra service. Een medewerker van de gemeente komt dan bij de bewoner thuis om de aanvraag af te handelen.

Maandagochtend 30 november is het laatste moment dat mensen in Krommenie hun rijbewijs of paspoort kunnen bestellen of ophalen. Mensen die nog documenten, die zij bij de secretarie besteld hebben, moeten ophalen, kunnen dat doen op het gemeentehuis in Zaandijk.

Het filiaal van de gemeente aan de Padlaan in Krommenie leverde een aantal producten: reisdocumenten, rijbewijzen en uittreksels uit het bevolkingsregister. Vanaf 1 januari 2009 was de politiepost in het pand nog maar beperkt open. Hierdoor werd het moeilijk de veiligheid van de medewerkers te waarborgen. De medewerkers werken in het filiaal in de Padlaan niet alleen met geld, maar ook met waardepapieren. De sluiting van het filiaal is al enkele jaren bekend, alleen zou het filiaal open blijven totdat het nieuwe stadhuis haar deuren opent. Door het beveiligingsprobleem is de sluiting versneld. Met de komst van het nieuwe stadhuis in Inverdan in 2010 is het de bedoeling dat alle dienstverlening aan burgers en bedrijven onder één dak komt. De locatie aan het Bannehof wordt dan ook gesloten.

De Bieb in Krommenie is iedere werkdag geopend van 13.30 uur tot 20.30 uur. De bewoners van Krommenie, Wormerveer en Assendelft Noord (inclusief Saendelft) worden per brief op de hoogte gesteld van de veranderingen.