Deelgemeente Hoogvliet Rotterdam

Informatieavond LSR 2 cursus

Op dinsdagavond 1 december vanaf 19.00 uur organiseert Sportstimulering Hoogvliet een informatieavond voor de nieuwe cursus Leider Sportieve Recreatie 2 (LSR 2) in MFC Boomgaardshoek.

Op deze avond is er tevens gelegenheid voor het stellen van vragen en inschrijving voor de nieuwe cursus. De cursus start op dinsdag 24 november en duurt vier weken.

Een diploma is te behalen op twee niveaus. Deelnemers doen tijdens de cursus kennis en vaardigheden op om uiteindelijk te assisteren of leiding te geven bij activiteiten voor groepen of individuele recreatiesporters. Met het diploma in bezit kunnen de leiders binnen de sportieve recreatie aan de slag. Denk aan sportverenigingen, scholen, buitenschoolse opvang, welzijnswerk, club- en buurthuiswerk, sporthalbeheer, jeugdvakantiewerk, speeltuinwerk, scouting, campings, recreatiebedrijven, evenementenorganisaties, outdoorbedrijven en zelfs het gevangeniswezen.

In Hoogvliet is het al een aantal jaren mogelijk om je in te schrijven voor de opleiding Recreatiesportleider A (RSL-A). Deze opleiding heeft vanaf 2009 een nieuwe naam Leider Sportieve Recreatie.

De cursus vormt een onderdeel van preventief jeugdbeleid van deelgemeente Hoogvliet. Doelstelling binnen dit beleid is het probleemgedrag onder jongeren zoveel mogelijk te voorkomen.