Centrale Raad voor Beroep start morgen behandeling van 2 rechtszaken.

30/11/2009 17:40

Vereniging van Delftenaren met een functiebeperking

De voorzitter van Delftse Gehandicapten Vereniging VDF is al jaren in strijd tegen de rechtsongelijkheid WMO/WVG, in stand gehouden door de Gemeente Delft. De zware Gehandicapten Chronisch Zieken en Ouderen krijgen niet waar men "recht" op zouden moeten hebben. Door de inzet van de voorzitter Joke Mersch, zelf een gehandicapte met 4 zeldzame en zwaar invaliderende chronische aandoeningen, wordt zij al jaren letterlijk getreiterd door de Gemeente Delft.

Privé is het gezin van de voorzitter mede door arrestatie in het Delftse Stadhuis op 17-11-5 van haar echtgenoot die een ludieke actie had gedaan voor de doelgroepen niet meer functionabel. De echtgenoot wordt in zijn zaak bijgestaan door mr.G. Spong.

De twee rechtzaken tegen de Gemeente Delft aangespannen door de VDF voorzitter mevrouw Mersch zullen zeker baanbrekend kunnen gaan worden. Wat het onderwerp Vervoer, Mobiliteit tegen deze stad Delft zeker. De advocaat de heer mr. de Hoop zal de zaken behartigen en de pleidooien, verdediging houden. Deze advocaat ondersteunt, begeleidt de familie al jaren met succes, Juridisch het winnend.

Tijdens de zitting zal er getracht worden met bewijs te komen ter plaatse waar de Gemeente Delft zich fout mee bezig houd tegen over het gezin en de Delftse samenleving.

De rechtzaken tegen deze Gemeente zal 01-12-09 om 10.30 uur in Utrecht zitting hebben in de Rechtspraak, Centrale Raad van Beroep.

Graad van Roggenweg

200-250 gebouw C

3531 AH Utrecht