ISO/IEC 20000 kandidaten ontvangen credit in ITIL V3 01/12/2009 09:07

PR Newswire

UTRECHT, Nederland, December 1 /PRNewswire/ -- EXIN's ISO/IEC 20000 certificeringsprogramma heeft een officiële status gekregen in het ITIL V3 kwalificatie programma. Succesvolle ISO Foundation kandidaten worden beloond met één ITIL V3 credit dat kan bijdragen aan het ITIL V3 Expert certificaat.

IT Service Management volgens ISO/IEC 20000 is ontworpen om professionals de kennis en vaardigheden te geven die ze nodig hebben om te navigeren in het brede aanbod van IT frameworks en best practices. Het kwalificatieprogramma is geschikt voor veel verschillende IT professionals van alle niveaus die betrokken zijn bij de kwaliteitsverbetering van IT Services en ITSM.

ITIL V3 opent zijn deuren

De 'Complementary Qualifications Scheme' is een initiatief van de APM Group in samenwerking met itSMF Internationaal en haar International Qualifications and Certifications Committee (IQC).

Het schema maakt het voor Examen Instituten mogelijk om certificaten aan te bieden aan een panel van experts van de IQC die deze beoordelen op hun relevantie en inhoudelijke toegevoegde waarde op het huidige V3 portfolio van examens en certificaten.

De succesvolle uitkomst van deze beoordeling is de herkenning van deze certificaten als 'Complementary Qualifications' en de beloning van credits in het schema. Het Foundation certificaat in IT Service Management volgens ISO/IEC 20000 is gezamenlijk ontwikkeld en wordt aangeboden door zowel EXIN als TÜV SÜD Akademie als onderdeel van een breed portfolio in IT Service Management en Quality Management certificering.

Carrière ontwikkeling

EXIN Sales Directeur Aldo van Duivenboden zegt, "De Complementary Qualifications Scheme geïnitieerd door de APM Group is een innovatieve benadering om de complexe wereld van IT best practices te integreren. De focus op vaardigheden en competenties van het ISO/IEC 20000
certificeringsprogramma geeft een waardevolle aanvulling op het bekende ITIL Kwalificatieprogramma dat wereldwijd gebruikt wordt door toporganisaties. We zijn trots dat kandidaten nu voordeel hebben van het grote aanbod aan certificeringen in hun pad naar persoonlijke carrière ontwikkeling."

EXIN Internationaal

EXIN (hét exameninstituut voor ICT professionals) is een onafhankelijke, wereldwijde ICT examen aanbieder. EXIN is een non-profit organisatie, die gespecialiseerd is in kwalificatie programma's, onderwijs eisen en de ontwikkeling van examens voor alle hoofdgebieden in IT.

Marketing & Communication - tel: (+31)030-234-4853, Communications@exin-exams.com






-