Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 30-11-2009

Auto gestolen

KLAZIENAVEEN In de nacht van zaterdag op zondag is in de Molenwerf in Klazienaveen een zwarte Honda Civic (met dambordmotief in het dak gespoten) gestolen. De auto stond geparkeerd voor een woning met de sleutels nog in het contactslot. De 24 jarige eigenaar deed aangifte. (2009058045)

Gereedschap uit schuurtje gestolen

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een schuurtje achter een woning aan de Geelgors in Hoogeveen. De bewoner ontdekte zondagmorgen dat het schuurtje was opengebroken. Uit het schuurtje zijn o.a. een lasapparaat, boormachine en een damesfiets gestolen. (2009058051)

Motorrijder gewond

AMEN Zondagmiddag raakte een 30 jarige man uit Assen gewond bij een eenzijdig ongeval op de weg Amen in Amen. De man bestuurde een motorfiets. Nadat hij met hoge snelheid een auto had ingehaald verloor hij in een bocht de macht over het stuur en botste tegen een boom. Met onbekend letsel is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (2009058065)

Vuurwerk in beslag genomen

ERM De politie nam zondagmiddag ruim 100 kg illegaal vuurwerk in beslag. Het vuurwerk ( nitraatbommen en 100.000 klappers) werd aangetroffen in een aanhangwagen achter de personenauto van een 21 jarige inwoner van Musselkanaal. De politie controleerde deze auto op de Helkampenweg in Erm na een melding over verdacht rijgedrag. Het vuurwerk is in beslag genomen. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009058072)

Man gewond

TYNAARLO Op de oprit bij Zuidlaren de N34 op richting Emmen, raakte zondagmiddag een 20 jarige jongeman uit Zuidlaren ernstig gewond. De jongeman liep aan het eind van de oprit de rijbaan op en werd daar aangereden door een lijnbus van Arriva. De 54 jarige buschauffeur kon de voetganger niet meer ontwijken. De jongen is met ernstig letsel overgebracht naar het UMC in Groningen. In de bus raakte niemand gewond. De passagiers zijn verder gereisd in een vervangende bus. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. (2009058084)

Rijbewijzen ingevorderd

EMMEN De politie vorderde zondagavond het rijbewijs in van een 47 jarige automobilist uit Klazienaveen. De man reed met een snelheid van 130 km per uur over de N391 bij Emmen (80 km weg). Ook een 23 jarige automobilist uit Hoogezand raakte zondagavond op deze weg zijn rijbewijs kwijt. Hij reed daar met een snelheid van 140 km per uur. De politie controleerde met een laser.

Vrachtauto deels uitgebrand

EMMEN - Zondagavond brandde in de Hulsackers in Emmen de vrachtauto van een 46 jarige bewoner van deze straat grotendeels uit. De brand werd omstreeks 21.30 uur ontdekt. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van d ebrand. Er wordt rekening gehouden met brandstichting. (2009058117)

Rijden onder invloed

NIEUW DORDRECHT Op de Klazienaveensestraat in Nieuw Dordrecht hield de politie zondagavond een 48 jarige automobilist uit die plaats aan. De man bestuurde een auto terwijl hij gedronken had (390 ugl). Na een ademanalyse en het afleggen van een verklaring is de man met een rijverbod van drie uur weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (2009058087)

GEES Een 56 jarige automobilist uit Gees is in de nacht van zondag op maandag aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie controleerde de auto op de Dorpsstraat in Gees. Toen uit de blaastest bleek dat hij gedronken had is hij overgebracht naar het politiebureau waar een ademanalyse werd uitgevoerd (uitslag 465 ugl). Na het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van vier uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (2009058121)

Twee mannen aangehouden

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in Nieuw Amsterdam twee mannen van 27 en 20 jaar uit Klazienaveen en Hoogeveen aangehouden op verdenking van het bedreigen van een medewerker van een beveiligingsbedrijf en illegaal wapenbezit. De beide mannen misdroegen zich in hotel Van de Valk in Nieuw Amsterdam. Toen de medewerker van het bedrijf dat de beveiliging verzorgt in het hotel hen daar op aansprak dreigden de mannen hem te pakken te nemen. Omdat de beveiliger niet bleef staan bleef het bij een bedreiging. De mannen reden weg in een auto die even verder door de politie tot staan werd gedwongen. In de auto vond de politie o.a. een gasalarmpistool en een schietpen. De mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. De beveiliger deed aangifte. (2009058130)

Getuigen gezocht

EMMEN De politie wil graag in contact komen met mensen die vrijdag 27 november omstreeks 18.00 uur getuige zijn geweest van een eenzijdig ongeval op de kruising van de Boermarkeweg met de Dordsestraat in Emmen. Omstreeks dit tijdstip reed een nog onbekende automobilist vanaf de Dordsestraat de kruising op en sloeg linksaf. Daarbij is de auto waarschijnlijk in een slip geraakt en tegen een paal van een verkeerslicht gebotst. De automobilist verdween. Een deel van een paars/blauwe bumper en een stuk spatscherm bleven achter. Gezien het tijdstip is de kans groot dat voorbijgangers dit ongeval gezien hebben en de politie mogelijk kunnen helpen bij het opsporen van deze automobilist. Men kan bellen met 0900-8844.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.