Politie Groningen

Dinsdag 1 december 2009

Provincie Groningen, 01-12-2009

Groningen: inbraak in opslagschuur bij school

In een opslagschuur bij een school aan de Hereweg is afgelopen weekend ingebroken. De deur van de schuur werd door de daders geforceerd. Vervolgens werden in diverse heggenscharen en een bosmaaier weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Veendam: alcomobilist aangehouden

De politie heeft maandagavond in de tuin van een woning aan de Grote Belt in Veendam een 39-jarige man uit Nieuwe Pekela aangehouden. Getuigen zagen in Oude Pekela een auto op een velg rijden, terwijl de vonken er vanaf sprongen. Zij volgden de auto en waarschuwden de politie. Uiteindelijk parkeerde de Pekelder zijn auto op de Grote Belt in Veendam. Enige tijd later kon de politie de verdachte in een tuin opsporen en inrekenen. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. De auto werd voor nader onderzoek op het politiebureau geplaatst. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Groningen: veelpleger aangehouden

De politie heeft maandagnacht in de Poelestraat een 34-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van diefstal. Politieagenten zagen de Stadjer, een bekende veelpleger, op een damesfiets wegrijden. Het opengebroken slot werd in een prullenbak in de Schoolstraat weggegooid. De fietsdief werd op heterdaad in de kraag gevat. De fiets werd in beslag genomen. Bij zijn fouillering troffen de dienders een breekwerktuig aan. De veelpleger werd ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op. De politie probeert de eigenaar van de fiets op te sporen.

Veendam: winkeldief wil slaan met fles

De politie heeft maandagmiddag in de Kerkstraat in Veendam een 30-jarig winkeldief uit die plaats aangehouden. Medewerkers van een supermarkt zagen de man de kassa passeren met een fles sterke drank. De Veendammer had de fles niet afgerekend. Hij werd hierop aangesproken, maar reageerde agressief naar het personeel. De dief probeerde met de fles een van de medewerkers te slaan, maar deze poging mislukte. Agenten wisten de 30-jarige in de boeien te slaan. Hij is ingesloten.

Sebaldeburen: fietser gewond na aanrijding

Een 48-jarige fietser uit Oldekerk is maandagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval in Sebaldeburen. Op de splitsing de Jouwer met de Banten kwamen een 36-jarige automobilist uit Leek en de 48-jarige fietser met elkaar in botsing. Het slachtoffer kwam met een harde klap op het asfalt en is met been- en gezichtsletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Groningen: automobilist ziet fietser over het hoofd

Een 40-jarige fietser uit Roden is maandagmiddag gewond geraakt op de kruising de Hallen met de Hooghoudstraat. Een 46-jarige automobilist kwam vanuit de Hooghoudtstraat en gaf geen voorrang aan de fietser die op een fietspad reed. Door de aanrijding kwam de Roner op het wegdek terecht. De Drent is met een pijnlijke enkel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Midwolda: automobilist onder invloed van alcohol

De politie heeft maandagavond op de Hoofdweg in Midwolda een 57-jarige automobilist uit de gemeente Scheemda aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Agenten kregen informatie dat een mogelijk beschonken man bij een tankstation stond. Op de Hoofdweg zagen de politiemensen dat de bestuurder over een vluchtheuvel reed. De 57-jarige reageerde in eerste instantie niet op een stopteken, maar bedacht zich even later. Hij zette zijn auto langs de kant van de weg waarna hij een blaastest deed. De bestuurder bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. In zijn bloed zat bijna 1,3 promille alcohol. Het rijbewijs van de alcomobilist is in beslag genomen.

Groningen: automobilist gefocust op vrij parkeerplaatsje

Een 29-jarige automobilist uit Groningen was maandagavond in de Oude Ebbingestraat teveel gericht op een vrij parkeerplekje voor zijn auto. De Groninger zag de ontstane vrije ruimte en draaide zijn voertuig op de parkeerplaats. Hij zag daarbij een tegemoetkomende bromfietser (18) uit Groningen over het hoofd. Deze jongeman viel van zijn tweewieler. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage gemaakt van het ongeval.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Woensdag controleert de politie o.a. op snelheid op de ringweg van Groningen. Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk.

De politie controleerde maandag op diverse plaatsen op snelheid.

Bedum, Boterdiep WZ: aantal geregistreerde voertuigen: 175, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Siddeburen, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1589, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Op de Verlengde Hereweg en de Westerhaven in Groningen hield de politie maandag een algemene verkeerscontrole. In totaal werden 870 voertuigen en inzittenden gecontroleerd. In totaal droegen 18 personen geen veiligheidsgordel. Andere bekeuringen werden uitgedeeld voor het bellen met een telefoon aan het oor tijdens het rijden (2x), afvallende lading (1x), rijden door rood licht (2x) en rijden op een plek die waar dat niet is toegestaan (2x).