Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 01-12-2009

Aanrijding tussen twee autos
COEVORDEN Op zondagavond kwam een 24-jarige automobilist uit Burgum, ter hoogte van de Kruisstraat, in botsing met een19-jarige bestuurder uit Dalen. De man uit Burgum reed rechtdoor in de bocht en botste tegen het andere voertuig aan, dat uit tegengestelde richting kwam. Beide voertuigen zijn zwaar beschadigd. De bestuurder uit Burgum is met nog onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht. (2009058158)

Scooter rijdt tegen auto

MEPPEL Een 16-jarig meisje uit Rouveen is maandagochtend met haar scooter tegen de auto van een 25-jarige man uit Meppel gebotst. Het meisje zag niet dat de auto wou afslaan naar de Jan Sluiterstaat en reed met haar scooter tegen de achterzijde van de auto en viel op straat. Zij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis te Meppel. (2009058163)

Winkeldiefjes betrapt

EMMEN In een winkel aan de Sandurdreef is op maandagmiddag diefstal gepleegd door twee jongens uit Emmen van beide 13 jaar. Het personeel zag dat de jongens een aantal goederen (onder meer snoep) niet afrekende en maakte hiervan melding bij de politie. Beide jongens hebben een verklaring afgelegd en gaan een HALT-traject in. (2009058062)

Belediging politieagent

HOOGEVEEN In de nacht van maandag op dinsdag is een 30-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor het beledigen van een agent. Een groep van vijf mannen en twee vrouwen veroorzaakten overlast aan de Grote Kerkstraat. Zij zouden onder meer op daken van autos hebben geslagen. Toen de politie ter plaatse kwam, beledigde de 30-jarige man een agent meerdere keren. Terwijl de man werd aangehouden, verzette hij zich hevig. Vervolgens haalde de verdachte uit naar de agent. Uiteindelijk kon de man worden overgebracht naar het bureau en worden ingesloten voor verhoor. Tegen de verdachte wordt een proces verbaal gemaakt. (20090588447)

Politie zoekt getuigen mishandeling

COEVORDEN Op donderdagochtend 26 november 2009 is een 14-jarige jongen uit Dalen mishandeld. De jongen fietste langs de Hulsvoorderdijk waarna een man, die uit tegengestelde richting kwam, hem hard in het gezicht sloeg. De jongeman is gewond geraakt aan zijn gezicht. De politie is op zoek getuigen van dit voorval. Het signalement van de verdachte is als volgt: het gaat om een blanke man tussen de 30 en 40 jaar. De man heeft vermoedelijk donkerblond kort haar en is ongeveer 1.80 meter. De man heeft een normaal postuur, droeg een lichtblauwe spijkerbroek en fietste op een grijze herenfiets. U kunt bellen met 0900-8844.(2009057368)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.