Gemeente Midden Delftland


Weer een baan na een lange tijd zonder werk

Negen dorpsgenoten hebben in het bijzijn van onder andere wethouder Tineke van Nimwegen en de directeur van Werkplan Arbeidsintegratie, de heer Hageman, hun arbeidscontract ondertekend.

Â

Zij zaten al een tijd zonder werk. De feestelijke ondertekening gebeurde vorige week in de Dorpshoeve in Schipluiden. Dankzij een door de sociale dienst opgezet werkgelegenheidsproject konden de 9 kandidaten door het zetten van hun handtekening onder het arbeidscontract een einde aan hun werkloosheid maken.

Wethouder Van Nimwegen roemde de kandidaten om hun moed en doorzettingsvermogen. Zij was er trots op dat hen deze kans geboden is en wenste de kandidaten heel veel succes in hun nieuwe baan. Ook de heer Hageman feliciteerde de kandidaten en sprak de verwachting uit dat dit voor hen een belangrijke stap zou zijn naar hun verdere ontwikkeling op de arbeidsmarkt. In zijn toespraak uitte hij ook zijn waardering over de al langer bestaande samenwerking met de gemeente. De heer Kroes, coördinator bij de sociale dienst, stond even stil bij de bijzondere prestatie die een kleine gemeente als Midden-Delfland geleverd heeft. In één keer is ongeveer 15% van het uitkeringsbestand aan de slag geholpen. En dat in een tijd van oplopende werkloosheid en slechte vooruitzichten voor hen die zonder werk zitten!