Gemeente Waddinxveen


Lid wijkplatform lost bezorgprobleem Middelburgseweg op

Leveranciers die in de Middelburgseweg op het verkeerde adres staan, behoren vanaf nu tot het verleden. De Middelburgseweg is één weg die zowel voorkomt in de gemeente Waddinxveen, Boskoop en Reeuwijk. In elke gemeente begint de huisnummering weer opnieuw. Dat geeft behoorlijk wat verwarring bij leveranciers. De huisnummerbordjes zijn nu voorzien van de plaatsnaam. Afgelopen maandag heeft wijkwethouder Dijksterhuis (wijkwethouder Zuid en Oost) bij de familie Niekerk het nieuwe huisnummerbordje bevestigd.

Als er eens een keer een bos bloemen of een taart verkeerd wordt bezorgd, is dat geen probleem, maar gekker is het als er heipalen en keukens verkeerd worden afgeleverd of ernstiger als de politie of de ambulance voor de verkeerde deur staat. Begin januari heeft mevrouw Niekerk, lid van het wijkplatform Zuid en Oost, een enquête gehouden onder de bewoners van de Waddinxveense Middelburgseweg over het huisnummerprobleem. Uit de enquête kwam naar voren dat de bewoners het zelfde huisnummer willen houden, maar ter verduidelijking onder het huisnummer de gemeentenaam geplaatst willen hebben.

Â

Dit initiatief is financieel ondersteund door het wijkplatform Zuid en Oost. De bordjes zijn gemaakt in wit met zwarte opdruk. Enkele Reeuwijkers vonden dit zoân goed initiatief dat zij het hebben overgenomen en bordjes in het zwart met witte letters hebben bevestigd. In week 37 zijn alle bordjes rondgebracht en door enkele bewoners zelf al bevestigd. Leveranciers hebben al positief gereageerd.

Â

Ook een goed initiatief?

Waddinxveners met een goed initiatief kunnen dit meedelen aan hun wijkplatforms, om te zien of financiële ondersteuning mogelijk is. Voor meer informatie over uw wijkplatform kunt u terecht op de gemeentelijke website.

Wijkplatforms