Gemeente Dantumadeel


Prijsuitreiking fotowedstrijd Landschapsvisie Noardlike Fryske Wâlden

De landschapsvisie `Boer en Landschap' is onlangs gereed gekomen. De visie over de Noardlike Fryske Wâlden is te vinden op de website www.noordelijkefriesewouden.nu. Op deze website konden geïnteresseerden ook informatie vinden over het opstellen van de visie en met behulp van de website ook meedenken in het proces.

Winnaars fotowedstrijd
Als aardigheidje op de website is een aantal foto's geplaatst van markante plaatsen in het mooie landschap. De bezoekers van de website konden hiermee hun kennis van het gebied testen en aangeven op welke plek de foto's gemaakt zijn. Een drietal bezoekers van de website kenden het gebied op hun duimpje, ze hadden alle antwoorden goed. De foto's met locaties staan nu op de website.

Op donderdag 26 november heeft wethouder Maaike Prins van Tytsjerksteradiel namens de samenwerkende gemeenten de prijzen aan de winnaars uitgereikt. De eerste prijs, een diner voor twee gemaakt van producten uit de Walden ging naar dhr J. de Boer uit Boelenslaan. De tweede prijs was een mand met streekproducten, deze ging naar dhr H. Oostenbrug uit Burgum. R.H. Ytsma ontving de derde prijs, een lekkere vruchtenwijn gemaakt in de Walden.

De landschapsvisie
De landschapsvisie zal worden gebruikt als bouwsteen voor het maken van nieuwe regels in de bestemmingsplannen Buitengebied voor de vijf gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Kollumerland c.a., Tytsjerksteradiel en Smallingerland. Deze regels zullen niet meer verschillen per gemeente, maar de landschapstypen uit de landschapsvisie worden bepalend voor verschillende regels.