Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Politie houdt man aan na onder meer mishandeling
Publicatiedatum: 1-12-2009 14:40:53

ARNHEM / LENT / NIJMEGEN - Politieagenten van de regio Gelderland-Midden en -Zuid hebben op maandag 30 november op de snelweg A325 ter hoogte van Elden, een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal, bedreiging van meerdere personen en poging moord cq doodslag. De politie Gelderland-Zuid en -Midden werken samen in dit onderzoek.

De man kwam rond 12.00 uur in een winkel aan de Sonsbeeksingel om gereedschap te kopen. Hij gaf aan later terug te komen om te betalen. Rond 14.00 uur kwam hij terug en nam het gereedschap weg zonder daarvoor te betalen. Tien minuten later kwam de man weer binnen, waarop hij een 82-jarige medewerker zou hebben geslagen met een bijl. Het slachtoffer liep daarbij een wond op in zijn arm, waarvoor hij moest worden behandeld in het Rijnstateziekenhuis in Arnhem. De verdachte vluchtte weg in een auto.

Aanrijdingen en autodiefstal
Een half uur later kwamen er meldingen binnen bij de politie Gelderland-Zuid over een man die diverse personen op straat in Lent zou hebben bedreigd; daarbij zou hij gebruik hebben gemaakt van een bijl. Ook zou hij enkele automobilisten hebben bedreigd, met als doel om een auto in het bezit te krijgen; dit zou hem ook zijn gelukt. Politieagenten signaleerden de man op de Griftdijk bij de bewuste auto; hij had op dat moment een bijl in zijn handen. Hierop werd hij met getrokken pistool gesommeerd om de bijl te laten vallen. Dit gebeurde, maar hij wist wel met de auto via de provinciale weg A325 te vluchten richting Arnhem.

Aanhouding
Even later werd de man op de A325 richting Nijmegen bij Arnhem aangehouden; door de politie is uit veiligheidsoverweging wederom het pistool getrokken. Bij deze aanhouding verzette de verdachte zich hevig en vernielde hij de ruit van een politieauto. Na zijn aanhouding is de verdachte overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen.

Getuigen gezocht
Op dit moment wordt de verdachte verhoord op het politiebureau in Arnhem. Voor de reconstructie en het achterhalen van mogelijke slachtoffers zoekt de politie getuigen en mensen die daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden van deze man. De politie verzoekt deze mensen zich te melden via het algemene nummer van beide politiekorpsen 0900-8844.

Signalement verdachte

De verdachte zag er als volgt uit:

-Een 25-jarige man met zeer licht getinte huidskleur
-Normaal postuur

-Ongeveer 185 cm lang

-Zwart bomberjack en zwart mutsje

-Spijkerbroek en bergschoenen

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer verdacht van huiselijk geweld

Publicatiedatum: 1-12-2009 14:28:38

ARNHEM - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 1 december in Arnhem een dertigjarige inwoner van die plaats aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn 24-jarige vriendin met de dood hebben bedreigd.

Omstreeks 01.00 uur was in de woning van de twee in Arnhem een woordenwisseling ontstaan. De oorzaak hiervan moet gezocht worden in de relationele sfeer. Vervolgens zou de Arnhemmer zijn vriendin hebben bedreigd met een mes. De vrouw wist de woning uit te vluchten en alarmeerde de politie. Agenten hebben de man even later in zijn woning aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. (067949)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drie verdachten van winkeldiefstal aangehouden

Publicatiedatum: 1-12-2009 14:28:23

ARNHEM - De politie heeft op maandag 30 november in Arnhem in totaal drie personen aangehouden die worden verdacht van winkeldiefstal.

Omstreeks 08.50 uur werd een zestigjarige Arnhemmer aangehouden. Hij zou in een winkel aan de Kronenburgpassage diverse goederen in zijn tas hebben gestopt en hiermee de winkel hebben proberen te verlaten zonder te betalen.
Later die dag, rond 16.30 uur, zouden een negentienjarige man en een even oude vrouw uit Arnhem een jas hebben gesloten uit een winkel aan de Ketelstraat. Een beveiligingsmedewerker had het in de gaten en droeg de twee over aan de politie.
(067610 / 067868)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---