Stadsdeel Amsterdam Centrum


Nachtreininging in winkelgebieden

1 december 2009

Afgelopen zomer heeft de reiniging van stadsdeel Centrum - bij wijze van proef - in de uitgaansgebieden ook 's nachts doorgewerkt. In de nachten van donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 december wordt deze proef uitgebreid met de straten in het kernwinkelgebied.

Zeven dagen per week zijn de reinigingsploegen vroeg op pad om de binnenstad schoon te maken. In sommige uitgaansgebieden en grote winkelstraten gaat het reinigen normaal door tot rond 23.30 uur. Bij de proef op 3,4,5 december gaat een volledige veegploeg (veegmachine, spoelmachine en twee vegers) 's nachts aan het werk in het zogeheten 'kernwinkelgebied'. Dit om te kijken of hier een schoner resultaat in de ochtend kan worden bereikt. Geluidsoverlast gaat deze korte test waarschijnlijk niet veroorzaken omdat de spoelwagens stiller zijn dan de veegwagens die al sinds de zomer meerijden.

Oproep aan bewoners

De test op 3, 4, en 5 december maakt onderdeel uit van een onderzoek naar de effecten van nachtelijke werkzaamheden door de Reiniging. Stadsdeel Centrum is benieuwd naar de bevindingen van bewoners en ondernemers in deze gebieden. Valt het op dat de straten schoner zijn? U kunt reageren door een mail te sturen naar
stadsdeel@centrum.amsterdam.nl ( o.v.v. nachtreiniging) of stuur een briefje naar Stadsdeel Centrum, postbus 202, 1000 AE Amsterdam, ovv nachtreiniging.