AEGON


1 december 2009, Den Haag

AEGON betaalt een derde van de overheidssteun terug

AEGON heeft gisteren een derde van de in totaal EUR 3 miljard aan kernkapitaal terugbetaald die de Nederlandse overheid vorig jaar via AEGON's grootste aandeelhouder Vereniging AEGON beschikbaar had gesteld.

Het voornemen om de Nederlandse overheid terug te betalen werd voor het eerst in augustus aangekondigd, toen AEGON met succes een aandelenuitgifte van EUR 1 miljard had afgerond.

In totaal heeft AEGON EUR 1,15 miljard terugbetaald aan de Nederlandse overheid. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst tussen AEGON en de Nederlandse overheid bedraagt de premie voor vervroegde terugbetaling EUR 108 miljoen, gebaseerd op de naar volume gewogen gemiddelde koers voor AEGON aandelen van EUR 4,8315 gedurende de vijf handelsdagen tussen 23 en 27 november. In het terugbetaalde bedrag is tevens de sinds 22 mei 2009 verschuldigde rente van EUR 44 miljoen opgenomen.

Terugbetaling van de eerste EUR 1 miljard betekent een belangrijke eerste stap naar volledige terugbetaling van het door de Nederlandse overheid beschikbaar gestelde kernkapitaal. Dit persbericht is een vertaling van het officiële Engelstalige persbericht.

Over AEGON, Contactinformatie en belangrijke noot met betrekking tot toekomstgerichte verklaringen

Over AEGON

AEGON, de internationale aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en beleggingsproducten, heeft activiteiten in meer dan twintig landen in Amerika, Europa en Azië. AEGON heeft ongeveer 29.000 medewerkers en meer dan 40 miljoen klanten overal ter wereld. Het hoofdkantoor is in Den Haag. Kerncijfers Kw3 2009 Jaar 2008
Onderliggend resultaat vóór belastingen 351 miljoen 1,6 miljard Verkoop nieuwe levensverzekeringen 484 miljoen 2,6 miljard Totaal bruto stortingen 6,8 miljard 40,8 miljard
Inkomsten genererende beleggingen
(per einde verslagperiode) 354 miljard 332 miljard