Ingezonden persbericht


Persbericht

Hoofddorp, 1 december 2009

Chubb introduceert Chubb Pro Arbeidsdeskundigen
Beroepsaansprakelijkheidspolis met nieuwe dekkingsvoordelen


* Geen beperking UWV-contracten

* Combinatie beroepsaansprakelijkheidsdekking en AVB
* Foutenbegrip ontbreekt in de polis

* Geen verplichting tot het hanteren van leveringsvoorwaarden

Chubb Pro, de specialistische verzekeringsafdeling van bedrijfsverzekeraar Chubb, breidt haar aanbod met beroepsaansprakelijkheidsproducten uit met een nieuwe polis speciaal voor arbeidsdeskundigen. Deze verzekering is bedoeld voor de ruim 2000 arbeidsdeskundigen die ons land volgens de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen telt. De nieuwe polis biedt dekking voor arbeidsdeskundigen die opdrachten van tijdelijke aard bij een cliënt uitvoeren. Deze kunnen betrekking hebben op preventie, beoordeling en beperking van de schadelast op het gebied van arbeidsongeschiktheid en de reïntegratie van arbeidsgehandicapten.

Ontbreken foutenbegrip
Net als de andere Chubb Pro producten biedt deze polis zowel dekking voor zuivere vermogensschade als voor zaak- en personenschade. De polis verschilt verder van andere producten door het ontbreken van het zogeheten foutenbegrip: een uniek voordeel dat de beroepsaansprakelijkheidspolissen van Chubb onderscheidt van de markt. Ook de aanwezigheid van een eigen schadeafdeling in Nederland die beroepsaansprakelijkheidsschades behandelt, differentieert Chubb van andere internationale verzekeraars.

Chantal van Vliet, Underwriter Chubb Pro: "In de afgelopen jaren heeft deze beroepsgroep vele veranderingen doorgemaakt mede door de komst van nieuwe wet- en regelgeving en de overstap van veel arbeidsdeskundigen naar het zelfstandig ondernemerschap. Samen met de toenemende behoefte aan arbeidsdeskundigen, hebben we de beroepsaansprakelijkheidsrisico's voor deze groep zien toenemen. Met Chubb Pro Arbeidsdeskundigen spelen we hier op in."

Andere dekkingsvoordelen
Chubb Pro Arbeidsdeskundigen kent een aantal nieuwe dekkingsvoordelen. Verzekerden worden bijvoorbeeld niet verplicht hun eigen leveringsvoorwaarden te hanteren zonder dat hierbij hun verzekeringsdekking gevaar loopt. Er zijn ook geen beperkingen opgenomen voor arbeidsdeskundigen, die in opdracht en op de voorwaarden van het UWV opdrachten uitvoeren. Kosten van verweer worden bovendien boven de verzekerde som vergoed. Verder kent de polis geen uitsluiting voor tijdsoverschrijding van projecten. Ook nieuw is de standaard werelddekking (exclusief de Verenigde Staten en Canada) en de dekking voor onrechtmatig handelen en nalaten te handelen door hulppersonen. Een extra bescherming voor de verzekerde is dat Chubb, na een schadegeval, niet direct het contract met de arbeidsdeskundige kan opzeggen. Tenslotte geldt het in de voorwaarden genoemde eigen risico niet voor verdedigingskosten en bestaat er een compensatieregeling zonder eigen risico wanneer de verzekerde arbeidsdeskundige als getuige aanwezig is bij een rechtszaak, mediation of arbitrage.

Ter ondersteuning van deze nieuwe verzekering biedt Chubb haar tussenpersonen marketingmateriaal met alle informatie en voordelen van Chubb Pro Arbeidsdeskundigen en schadevoorbeelden. Deze materialen zijn ook te vinden op de website van Chubb (www.chubb.nl).

Over Chubb Insurance Company of Europe SE.
Chubb Insurance Company of Europe SE biedt gespecialiseerde schadeverzekeringen aan voor bedrijven via onafhankelijke tussenpersonen. Het bedrijf maakt deel uit van The Chubb Corporation, New Jersey, USA en is genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE: CB). Chubb heeft ruim 120 kantoren verspreid over 30 landen in heel Europa, Noord- en Zuid Amerika, Azië en Australië. Dankzij het wereldwijde netwerk kan Chubb een kwalitatieve en snelle service bieden en kunnen klanten rekenen op een wereldwijde dekking. Klanten waarderen Chubb in hoge mate vanwege haar financiële draagkracht en bijzondere schadefilosofie. Chubb Insurance Company of Europe SE is door het onafhankelijke ratingbureau A.M. Best gewaardeerd met een A++ (superior) waardering.

Meer informatie over Chubb is te vinden op: www.chubb.com/nl

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:



Ingezonden persbericht