Tienjarig bestaan Kinderrechtswinkel Den Haag


DEN HAAG, 20091201 -- Op maandag 30 november jl vierde de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Den Haag haar 10-jarig bestaan. Startsein voor de viering gaf mevrouw M. Berger van Defence for Children, een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van het kind, die de nieuwe Kinderrechtenbus samen met de aanwezige jongeren feestelijk opende. De nieuwe bus wordt ingezet voor voorlichting aan scholen voor voortgezet onderwijs en de hoogste klassen van het basisonderwijs.

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel is een organisatie die praktische hulp biedt aan kinderen en jongeren door hen antwoord te geven op vragen over hun rechten. Minderjarigen kunnen namelijk niet zelfstandig een advocaat of juridisch adviseur raadplegen. `Er komen zeer uiteenlopende vragen bij ons binnen', aldus Aline Brendel, juriste en werkzaam bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Den Haag (KJRW). `Kinderen komen met vragen over echtscheiding, omgangsregelingen, delicten, kindermishandeling, contact met justitie of politie, bijbaantjes en contracten. Wij schrijven brieven voor hen, gaan soms mee op gesprek, kortom de KJRW betekent in de praktijk echt iets voor deze kinderen.'

Jaarlijks raadplegen zo'n 500 kinderen/jongeren de Haagse Kinderrechtswinkel. Deze juridische hulp wordt gratis verstrekt. De KJRW hoopt de komende jaren nog meer voor de kinderen en jongeren in de Haagse regio te betekenen.

Kinder- en Jongerenrechtswinkel Den Haag