Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Roze Horeca Utrecht bundelt krachten
Inzamelingsactie Wereld Aids Dag

In het kader van Wereld Aids Dag op 1 december as. zal de gezamenlijke homo horeca Utrecht hun fooi doneren aan Aidsfonds. Een aantal ondernemers zal hun fooienpot zelfs verdubbelen. Waar kun je je fooi geven?

Do 26 nov: PANN Classic in EKKO

Vr 27 t/m zo 29 nov: Gaybar Bodytalk

Vr 27 nov: Club RiTS in U-Bar

Za 28 nov: Kitty Queer Disco in het ACU

Za 28 nov: enSuite in Club Lux

Za 5 dec: Cruise Control in het ACU

Dit initiatief komt voort uit een nieuw samenwerkingsverband van een aantal kroegen, feesten, andere organisaties en GG&GD in Utrecht. Zij bundelen hun krachten in het HUP, Homo Utrecht Platform. Het HUP bestaat uit Utrechtse roze ondernemers en non-profit organisaties, die in periodiek overleg gezamenlijk acties plannen. Niet eindeloos vergaderen maar duidelijk en helder formuleren wat verbeterpunten zijn op het gebied van zichtbaarheid, gezondheid, bereikbaarheid en veiligheid van homohoreca, activiteiten en de Utrechtse roze gemeenschap. Om vervolgens direct actie te ondernemen.

Het HUP is open voor alle 'roze' ondernemers en organisaties die een horecagelegenheid in Utrecht hebben, feesten of activiteiten organiseren, en geĂŻnteresseerd zijn in het meedenken over en organiseren van een beter roze klimaat in Utrecht.

Targets van het HUP voor het komende jaar zullen onder andere zijn: het maken van een nieuwe gaymap - een plattegrond voorzien van allerlei 'pink interest' locaties in Utrecht, stadspromotie op de Roze Zaterdag in Amersfoort en op diverse websites, kennismaking met locale politici, en zichtbaar zijn in de introductieweek voor studenten. En natuurlijk de donatie aan Stop Aids Now! in december.


---



Ingezonden persbericht