Ingezonden persbericht



1 december 2009

KvK Limburg Scriptieprijs Materiaaltechnologie

Leeuwenborgh-student wint eerste KvK Limburg Scriptieprijs Materiaaltechnologie

Bart Maessen is de eerste winnaar van de eerste Scriptieprijs Materiaaltechnologie. Deze door de Kamer van Koophandel Limburg en Leeuwenborgh Opleidingen (Unit PLMT Sittard) in het leven geroepen onderscheiding moet er mede toe leiden dat de kwaliteit van de studie voor materiaaltechnologie op een hoger peil komt.

Leeuwenborgh Opleidingen-student Maessen, die van KvK-voorzitter Bertha Verhoeven-van Lierop een cheque van 500 euro kreeg, werd met de nummers twee en drie, respectievelijk Remco Raes en Jorrit Janssen, beiden eveneens nog studerend, op 26 november tijdens de Kennis in Bedrijf-dag in Heerlen aan de Hoge School Zuyd in de bloemetjes gezet.

In mei 2009 kregen scholen, studenten en bedrijven een uitnodiging om scripties in te sturen voor de nieuwe KvK Scriptieprijs Materiaaltechnologie. Zes werkstukken bereikten de eindselectie. Ze werden beoordeeld op probleeminzicht, inventiviteit en originaliteit, en op het gebruik van bestaande kennis en apparatuur. Verder werd ingezoomd op onder meer formulering, resultaten van de experimenten, taalgebruik en leesbaarheid.

De jury bestond uit Paul Bormans, voormalig docent chemie en materiaaltechnologie, Jack Peeters, operations manager Intertek Polychemlab, en Mario Nefkens, adviseur/projectmanager Regiostimulering KvK Limburg. Deze laatste maakte tijdens de KIB-dag als juryvoorzitter de prijswinnaars bekend.