Gemeente Utrecht

2009 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
129 Vragen van de heer V. Oldenborg
(ingekomen 1 december 2009)

Voor de inwoners van Haarzuilens en Vleuten is de Maarssenseweg tussen Vleuten en Maarssen een belangrijke verbindingsroute. Stadspartij Leefbaar Utrecht heeft van verontruste bewoners begrepen dat er in de gemeente Maarssen plannen bestaan deze verbinding ter hoogte van het viaduct over de A2 (dus op het grondgebied van de gemeente Maarssen) af te sluiten voor al het autoverkeer. Door de gemeente Maarssen schijnt een onderzoek te zijn uitgevoerd naar de omvang van sluipverkeer via deze route.

Voor de bewoners van Haarzuilens en Vleuten zou afsluiting van de Maarssenseweg betekenen dat de bereikbaarheid van een aantal belangrijke voorzieningen in Maarssen, zoals het P&R-station Maarssen en het winkelcentrum Bisonspoor, moeilijker met de auto bereikbaar worden. Afsluiting betekent een toename van het aantal te rijden kilometers en zal daardoor negatief bijdragen aan de luchtkwaliteit.

Dit leidt de fractie van Stadspartij Leefbaar Utrecht tot de volgende vragen:


1. Is het College bekend met de voorgenomen afsluiting van de Maarssenseweg?
2. Heeft er overleg plaatsgevonden over deze wegafsluiting? Zo nee, zal dat overleg als nog plaatsvinden en zo ja wanneer?
3. Wat is het standpunt van de gemeente Utrecht t.a.v. deze wegafsluiting?
4. Is er regelgeving t.a.v. het afsluiten van intergemeentelijke wegen? Zo ja, welke?
5. Is het voornemen tot afsluiting een gezamenlijk genomen beslissing door de gemeenten Maarssen en Utrecht? Zo ja: Wat zijn de argumenten die ten grondslag liggen aan deze beslissing?
6. Zo nee, welke stappen onderneemt de gemeente Utrecht om de Maarssenseweg open te houden voor bewoners van Haarzuilens en Vleuten?
7. Hoe worden de bewoners van Vleuten en Haarzuilens in de toekomst betrokken bij het besluitvormingstraject?
8. Kunnen de bewoners van Vleuten en Haarzuilens als belanghebbende bezwaar indienen bij de gemeente Maarssen?

---- --