Provincie Antwerpen


Provincie Antwerpen organiseert eerste conferentie voor kleinschalig logies

donderdag 10 december 2009 - 12.45 uur - Plantijn Hogeschool Antwerpen

De aanstelling van een logiesconsulent medio 2008 bewees het: de uitbouw van kwaliteitsvol kleinschalig logies vormt een van de speerpunten in het toeristische beleid van de Provincie Antwerpen. Een maand voor het Vlaamse logiesdecreet in voege treedt, illustreert een eerste sectorconferentie nogmaals die ambitie. Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) wil de uitbaters informeren, deskundig begeleiden en de voorwaarden scheppen voor een veelbelovende toekomst. Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert is zich bewust van de vragen die leven bij zowel actieve als potentiële uitbaters van kleinschalig logies (= gastenkamers, vakantiewoningen en hotels met maximum 15 kamers). Het nakende logiesdecreet vergroot die onzekerheid nog. "Onze logiesconsulent wordt overstelpt met vragen. Aan welke brandveiligheidsnormen moet kleinschalig logies binnenkort voldoen? Kunnen vakantiewoningen voortaan ook sterren krijgen? Het leek ons daarom opportuun om de sector bijeen te brengen en duidelijke antwoorden te formuleren."

Dit gebeurt tijdens de conferentie 'Kleinschalig logies in de provincie Antwerpen: kwaliteitsvol en gastvrij'. Zowel actieve uitbaters - in de stad en in het buitengebied - als geïnteresseerden zijn welkom. Specialisten presenteren op een heldere manier de voornaamste wijzigingen en nieuwigheden van het logiesdecreet. De deelnemers leren via workshops meer over brandveiligheid, fiscaliteit of marketing. Geïnteresseerden die nog geen infosessie van TPA bijwoonden, kunnen die dag een workshop op maat volgen. "Informeren vormt inderdaad het hoofddoel. Daarnaast willen we de diverse actoren in de sector voor het eerst samen brengen: (potentiële) uitbaters uit zowel een stedelijke als landelijke omgeving, belangengroepen, (boven)lokale overheden en steden ... Er is nood aan een dergelijk platform. De informele contacten zullen ongetwijfeld erg nuttig blijken", meent Inga Verhaert.

Praktische info

wanneer:

donderdag 10 december 2009 / vanaf 12.45 uur

waar:

Plantijn Hogeschool Antwerpen

Lange Nieuwstraat 101, 2000 Antwerpen

Gedetailleerd programma van de conferentie en details i.v.m reservering op www.klipa.be. Inschrijven kan tot en met vrijdag 4 december.

Voor journalisten is er op 10 december een kort persmoment vanaf 15 uur. Tussen 15.15 en 15.45 uur kunt u op de infomarkt met enkele uitbaters praten. Van 15.45 tot 16.15 uur licht gedeputeerde Inga Verhaert het provinciale beleid rond kleinschalig logies toe. Ze maakt de balans van ruim 1 jaar logiesconsulent op en stelt de belangrijkste actieterreinen voor. U kunt om 16.45 uur nog de afsluitende speech van Inga Verhaert - met de conclusies van de conferentie - meepikken. Gelieve uw aanwezigheid vooraf te melden via klipa@tpa.be.

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, gedeputeerde voor Toerisme, sp.a
tel. 03 240 52 53




Provincie Antwerpen