Gemeente Apeldoorn

01-12-2009

Gemeente Apeldoorn lanceert webvideo's

Vanaf deze week beschikt de gemeente Apeldoorn op haar website over diverse webvideo's. Deze digitale video's, alle vormgegeven als animatiefilmpje, bevatten uitleg in beeld en geluid over verschillende producten en diensten van de gemeente Apeldoorn.

Onderzoek heeft uitgewezen dat informatie in de vorm van video's bij verschillende doelgroepen (o.a. laaggeletterden) begrijpelijker overkomt en beter beklijft dan tekstuele informatie. De gemeente Apeldoorn streeft in haar informatievoorziening naar maximale toegankelijkheid en heeft daarom de gemeentelijke website aangevuld met webvideo's. De webvideo's geven op korte en krachtige wijze visuele en auditieve informatie in directe relatie tot de tekstuele informatie op de website en duren alle maximaal één minuut. De video's worden gekenmerkt door begrijpelijk taalgebruik en eenvoudig commentaar. Alle video's zijn ontwikkeld in samenwerking met Videoloket, een bedrijf dat zich richt op videodiensten voor gemeenten.

Voor de volgende onderwerpen zijn webvideo's ontwikkeld: . Drank- en horecavergunning
. Kapvergunning aanvragen
. Leerlingenvervoer
. Gehandicapten parkeerkaart
. Maatschappelijke Ondersteuning
. Gemeentelijke Basis Administratie
. Wat doet de gemeenteraad?

Proef en evaluatie
De webvideo's worden het komende half jaar aangeboden op de gemeentelijke website. Daarna wordt geëvalueerd hoeveel gebruikers de webvideo's hebben geraadpleegd en hoe zij deze gewaardeerd hebben. Bij gebleken succes kunnen in de toekomst voor meerdere gemeentelijke producten en diensten webvideo's ontwikkeld worden. U kunt alle webvideo's bekijken via www.apeldoorn.nl/webvideo of bij bovengenoemde producten en diensten in het Digitaal Loket op www.apeldoorn.nl.

Einde persbericht