Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 1 december 2009

Project Alle hens aan dek stopgezet

Het project Alle hens aan dek van stadsdeel De Baarsjes is op verzoek van minister Eberhard van der Laan stopgezet. Het project is in de ogen van de minister niet sober en doelmatig genoeg. Het project behelsde de deelname van twaalf Baarsjesjongeren aan een internationaal uitwisselingsproject aan boord van de Oost-Indiëvaarder Halve Maen in Amerika.

Het Dagelijks Bestuur heeft besloten om aan het verzoek van de minister te voldoen. De minister is als eerste verantwoordelijk voor de wijkaanpak in Nederland.

De wijkaanpak is cruciaal voor de aanpak van vraagstukken op het gebied van onder meer onderwijs, schoolverlaten, werk, wonen, samen leven, veiligheid en verloedering in de grote steden.

Voor stadsdeel De Baarsjes zijn door de minister gestelde doelen en kaders van de wijkaanpak altijd leidend geweest bij de lokale uitvoering. Zo is met hulp van de wijkaanpak fors geïnvesteerd in de kwaliteit van onderwijs, jongerenwerk, veiligheid, integratie en het opknappen van straten en pleinen in De Baarsjes.

Het stadsdeel was nog niet begonnen met de uitwerking van het project Alle hens aan dek. Financieel noch materieel zijn er al verplichtingen aangegaan. Voor de voor Alle hens aan dek gereserveerde ¤ 25000 zal in overleg met de stadsdeelraad binnen de wijkaanpak een andere bestemming gezocht worden.

De stadsdeelraad is inmiddels per brief geïnformeerd over het stopzetten van het project.


Noot voor de redacties,

Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam