Politie Zeeland


---


O-3550-2009 Aanhouding i.v.m. brandstichting
Politie Zeeland heeft, in verband met de brand in een gebouw aan de Spoorstraat in 's-Gravenpolder op donderdag 14 mei van dit jaar, een 43-jarige Middelburgse man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze brandstichting.
De Middelburger werd maandag 16 november jl. in zijn woning aangehouden en zit momenteel in voorarrest. De Zeeuwse politie heeft het onderzoek nog niet afgerond.
---

Onderstaand het persbericht van donderdag 14 mei 2009:
O-985-2009. Onderzoek brand 's Gravenpolder
Politie Zeeland onderzoekt de toedracht van de grote brand die afgelopen nacht heeft gewoed in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Spoorstraat in 's Gravenpolder.
Afgelopen nacht om 00.50 uur kwam de melding binnen van een brand. Al snel bleek dat er sprake was van 1 slachtoffer, een 33-jarige man uit Vlissingen, die per ambulance naar Leuven in België is vervoerd. Het slachtoffer heeft zeer ernstige brandwonden over het gehele lichaam opgelopen.
Nadat de brandweer de brand heeft geblust is de politie vanmorgen begonnen met een tactisch en technisch onderzoek.
Politie Zeeland hoort diverse getuigen. Verder zijn de technische rechercheurs buiten begonnen met een sporenonderzoek en met de voorbereidingen voor het onderzoek in het gebouw. Op dit moment is het namelijk niet verantwoord om in het gebouw te werken vanwege instortingsgevaar.
---


Z-3551-2009 Hennepkwekerij ontmanteld
In een woning in de gemeente Hulst werd maandagavond een hennepkwekerij ontmanteld.
De kwekerij van 487 planten werd aangetroffen op de zolder van de woning. In verband hiermee werd een 22-jarige man uit de gemeente Hulst aangehouden.

O-3552-2009 Auto's bekrast in Goes
Dinsdagochtend werden in de Spaakstraat in Goes diverse auto's bekrast. Van één van de auto's werd ook nog een ruit vernield.
Tot nu toe zijn bij de politie vier meldingen/aangiftes van vernieling binnengekomen, meerdere meldingen worden nog verwacht. Aan de hand van getuigenverklaringen kwamen drie verdachten naar voren. Het gaat om twee jongens van 8 en 11 jaar en een meisje van 10 jaar, allen uit Goes. De drie kinderen hebben ondertussen in een verklaring de vernielingen bekend. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie verzoekt gedupeerden, die nog geen aangifte hebben gedaan, dit te komen doen op het politiebureau in plaats van via Internet.