Gemeente Berkelland


`Een ballon voor een prikkie'

Gelukkig is er na die vervelende prik ook nog iets leuks: een ballon.

Huilen deden maar een paar kinderen. En degene die wel een traantje moest laten, werd een beetje afgeleid door sinterklaasliedjes en muziek van de populaire meidengroep K3. En de ballon na afloop was ook wel iets om weer vrolijk van te worden. Op 17 december is er weer een vaccinatiedag.

Hulde

"Het liep allemaal gesmeerd', zegt burgemeester Hein Bloemen, "hulde aan iedereen. Vooral aan al die flinke Berkellandse kinderen, die op zo'n gedisciplineerde manier de prik kwam halen. En dank aan alle medewerkers en betrokkenen natuurlijk, die er voor zorgden dat het allemaal zo vlekkeloos verliep."

prik

De eerste `prikdag' tegen de Mexicaanse in sporthal 't Timpke in Borculo verliep goed.

`t Timpke

Alle kinderen van zes maanden tot en met vier jaar en huisgenoten van kinderen van nul tot zes maanden konden afgelopen donderdag in sporthal 't Timpke in Borculo terecht. Zij konden een inenting halen tegen de Mexicaanse griep. De tweede vaccinatiedag staat op 17 december gepland. De vaccinatie maakt onderdeel uit een landelijke vaccinatiecampagne tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) voor jonge kinderen en gebeurt op vrijwillige basis.

Informatie

Actuele informatie en veelgestelde vragen over Nieuwe Influenza A (H1N1) (Mexicaanse griep) vindt u op:

* www.grieppandemie.nl directe link naar de veel gestelde vragen.
* www.ggdgelre-ijssel.nl (pagina over de grieppandemie op website van GGD Gelre-IJssel)

Ook kunt u bellen met het landelijke informatienummer (0800) 1100 (gratis) of met GGD Gelre-IJssel, telefoon: 088- 443 30 00.