Gemeente De Marne


Schoolkinderen op bezoek bij burgemeester Stam

Op dinsdag 1 december was het dan zover, de kinderen mochten naar het gemeentehuis in Leens komen om op zwarte piet te gaan stemmen. Want zoals al eerder vermeld stond in de krant liep er een zwarte piet met de gedachte dat hij zichzelf wel heel erg geschikt vond om de nieuwe burgemeester van de gemeente de Marne te worden.

Alle scholen in de gemeente hadden een brief van de Sint ontvangen met daarin het verzoek om op Zwarte Piet te stemmen. Scholen uit vooral de omliggende dorpen van Leens gaven hier massaal gehoor aan en zetten allemaal hun handtekening op het daarvoor bestemde stembiljet voor de Zwarte Piet.

Zwarte Piet kon zijn geluk niet op dat er zoveel kinderen het een goed plan vonden en hem dus als nieuwe burgemeester zagen. De kinderen hadden verder uitgebreid nagedacht over de wensen voor hun dorp en vertelden zwarte piet en de Sint van hun plannen.

De kinderen uit Eenrum willen graag een mooie nieuwe speeltuin en hadden voor deze gelegenheid zelfs een toepasselijk gedicht geschreven (zie hieronder) De kinderen uit Mensingeweer willen graag een zebrapad om veilig naar hun speeltuin te kunnen. Zomaar een kleine greep uit de vele wensen van de kinderen. Ook was er nog tijd om een mooi Sinterklaaslied te zingen, een verhaal te vertellen en verlanglijstjes in te leveren.

Aan het eind van het bezoek van de Sint en zijn Pieten kwam burgemeester Joan Stam zoals beloofd de wensen en plannen van de kinderen in ontvangst nemen. Ze beloofde de lijstjes door te geven aan de nieuwe burgemeester. Tot grote teleurstelling van de Zwarte Piet die burgemeester wilde worden. Er was dus al een nieuwe burgemeester benoemd. Hij hoopt dat de nieuwe burgemeester ook naar de wensen van kinderen wil luisteren.

(gedicht van de kinderen uit Eenrum)
Het gemeentebestuur ondergaat een coup
Een keiharde actie voor speelgoed en snoep
Een nieuwe wind gaat waaien door de bomen
Eindelijk word er voor kinderen opgekomen
Dat is de inzet van onze nieuwe kindervriend
Die vindt dat ieder kind een mooie speelplek verdient Een simpel maar doeltreffend verkiezingsprogram
Een waardige opvolger voor Joan Stam
Daarom beste burgemeesterskandidaat
Luister goed en gebruik uw mandaat
Door niet slechts aan een losse schommel of een wip te denken maar een complete speeltuin aan de kinderen van Eenrum te schenken

Leens, 2 december 2009.