Gemeente Venray


02 december 2009

Venrayse scholen mogen renoveren

Burgemeester en Wethouders van Venray hebben ingestemd met het Huisvestingsprogramma primair onderwijs 2010. Daarmee geeft het college het groene licht voor een aantal renovatiewerkzaamheden aan basisscholen De Toverbal en Petrus' Banden voor een bedrag van EUR 335.347.

In 2010 worden bij basisschool De Toverbal en bij basisschool Petrus' Banden een gedeelte van de buitenkozijnen vervangen. Technisch zijn de buitenkozijnen bij Petrus' Banden nog niet aan vervanging toe en is renovatie voldoende. Nieuwe kozijnen leveren echter een besparing op stookkosten op. Daarom heeft de gemeente, in overleg met schoolbestuur SPOV, besloten om toch alle buitenkozijnen te vervangen. Vanwege het voordeel voor de school, delen de gemeente en het schoolbestuur de kosten.

Vanaf januari 2009 komt het buitenonderhoud van de basisscholen voor rekening van de SPOV. Alleen uitbreidingen en renovatie blijven een verantwoordelijkheid van de gemeente. In dit kader heeft de SPOV aanvragen ingediend. De ingediende aanvragen zijn beoordeeld of het voorzieningen in de zin van de huisvestingsverordening zijn en dus onder verantwoordelijkheid van de gemeente vallen. Tevens is ook de technische noodzaak getoetst.