Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 2 december 2009

* FIETSENDIEF AANGEHOUDEN DOOR ZUS SLACHTOFFER

ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man aangehouden voor fietsdiefstal. Een vrouw herkende de fiets waar hij op rondreed als die van haar zus.
Dinsdagmiddag rond 17.50 uur sprak een dame op de Bergweg surveillerende agenten aan. Zij verklaarde een onbekende man met de fiets van haar zus te zien. De vrouw had haar zus gebeld, maar die wist nog niet dat haar fiets gestolen was. Ze wees een 25-jarige Rotterdammer bij een optiek aan als de verdachte. Toen agenten hem aanspraken, bekende de man dat hij de fiets had meegenomen. Hij is aangehouden voor diefstal, overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.


* AANHOUDING NA MISHANDELING VAN MOEDER
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden voor mishandeling van zijn moeder.
Dinsdagavond rond 18.15 uur kreeg de politie de melding dat er op de Hooidrift een dame was geslagen door haar zoon. Ter plaatse troffen agenten een 50-jarige Rotterdamse aan met verwondingen aan haar oog. De 29-jarige zoon wilde geld van zijn moeder, maar kreeg het niet. Uiteindelijk leidde dit ertoe dat hij zijn moeder sloeg en haar gsm vernielde. Agenten hielden de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek. De moeder is naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling van haar verwondingen.


* JONGENS MET LUCHTDRUKWAPEN AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN / WATERWEG-NOORD - De politie heeft drie jongens aangehouden die schoten met een luchtdrukwapen. Dinsdagmiddag rond 17.30 uur spraken getuigen surveillerende agenten aan, dat drie jongens op de parkeerplaats bij de Watersportweg in Vlaardingen schoten vanuit een auto. Agenten troffen de jongens aan en doorzochten het voertuig en de omgeving. Ze vonden een luchtdrukpistool bij één van de wielen van de auto. De drie zijn aangehouden. Het gaat twee Vlaardingers van 17- en 21-jaar, en een 21-jarige Maassluizenaar.


* POLITIE DEELT LAMPJES UIT BIJ VERLICHTINGSCONTROLE

SCHIEDAM - De politie hield dinsdagochtend rond 7.00 uur een fietsverlichtingscontrole aan de Vlaardingerdijk. Fietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Daarom is het belangrijk dat juist zij goede verlichting hebben. Tijdens de controle zijn er 25 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van fietsverlichting. Aan de overtreders zijn lampjes uitgedeeld.


* POLIITE ARRESTEERT VERDACHTE MET VALS GELD

ROTTERDAM - De politie heeft dinsdagavond rond 19.30 uur een man aangehouden voor het betalen met vals geld. Agenten gingen na een melding naar de Putsebocht, waar een 23-jarige man wilde betalen met een vals biljet van 50 euro. Tijdens het fouilleren bleek dat hij tevens verdovende middelen en een mes bij zich droeg. De man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE ACHTERVOLGT EN ARRESTEERT DRONKEN BESTUURDER

ROTTERDAM - Na een achtervolging hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag rond 1.30 uur een dronken bestuurder aan, van wie de auto bovendien niet verzekerd of APK-gekeurd was. Surveillerende agenten zagen op de Mijnsherenlaan een auto rijden waarvan bij navraag bleek dat het niet verzekerd en niet APK-gekeurd was. Op de Pleinweg gaven de agenten de bestuurder een stopteken. In plaats van te stoppen gaf het voertuig extra gas en haalde de politieauto in. De agenten zetten de achtervolging in via de Bas Jungeriusstraat, Kat.Lagedijk, Pleinweg, Wolbocht en de Brielselaan. Aan het einde van de Brielselaan reed de bestuurder tegen de mast van een tram. Daar konden de agenten hem aangehouden. De man bleek te veel te hebben gedronken en is overgebracht naar een politiebureau.


* VERDACHTE AANRANDING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van aanranding.
Dinsdagmiddag rond 15.15 uur sprak een 20-jarige Rotterdamse de beveiliging van Zuidplein aan, dat iemand haar zojuist onzedelijk had betast. Een man had haar lopend ingehaald en aangerand. De beveiligers gingen direct achter de man aan, hielden hem staande en waarschuwden de politie. Agenten arresteerden de 34-jarige Schiedammer en hebben hem insloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING VERDACHTE SCOOTERDIEVEN
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft drie jongens aangehouden die worden verdacht van scooterdiefstal. Het gaat om twee jongens van 19 en een van 20 uit Den Haag. Toen agenten dinsdagmiddag rond 15.30 uur de drie mannen en hun twee scooters controleerden op de Bosdreef, bleek dat de scooters waren gestolen in Den Haag. De mannen zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Daar troffen agenten bij de verdachten nog een mes, cocaïne, een schroevendraaier en een rijbewijs van een nog onbekende persoon aan. De recherche heeft alles in beslag genomen. Het drietal is in verzekering gesteld en overgedragen aan de Haagse politie.


* VECHTEND VIERTAL AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OOST / CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft vier vechtende personen aangehouden. Eén van hen had een speelgoedwapen bij zich. Surveillerende agenten hoorden dinsdagmiddag rond 16.45 uur enkele mensen hard schreeuwen in de Centrumpassage. Een vrouw zou geslagen zijn door iemand met een vuurwapen. Meerdere mensen gingen daarna met elkaar op de vuist. De politie hield vier personen uit Capelle aan den IJssel aan. Twee vrouwen van 33 jaar en twee mannen van 16 en 35 jaar. Bij het fouilleren bleek de 16-jarige een speelgoedpistool bij zich te hebben. Bij de anderen werd een schilmesje, verdovende middelen, een fietskettingslot en een stanleymes aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen. Het voorval is mogelijk een uitbarsting in een langslepend conflict. Het viertal is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.