Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Arnhem, 2 december 2009

Eerste Hulp bij Kinderongevallen (EHBK)
STMG biedt verplichte cursus voor gastouders
De nieuwe Wet Kinderopvang stelt met ingang van 2010 aan gastouders de eis dat zij in het bezit moeten zijn van een geregistreerd certificaat eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis. Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland (STMG) die deze cursus al jaren geeft, is bevoegd om gastouders hiervoor op te leiden en het certificaat aan te bieden. Kinderen onder de vijf jaar vormen de grootste risicogroep bij ongelukken in en rond het huis. Tijdens de cursus 'Eerste hulp bij kinderongevallen' leren de deelnemers om direct na een ongeval de juiste hulp te bieden. Een ervaren voorlichter leert hen de belangrijkste handelingen bij allerlei verwondingen, verbranding, vergiftiging, verstikking of een hartstilstand. Tijdens de cursus worden de handelingen die nodig zijn meermaals geoefend.

Nieuwe gastouders kunnen met deze cursus het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis behalen. Dit certificaat is met ingang van 1 januari 2010 voor hen verplicht. Naast de cursuskosten zijn er bijkomende kosten voor het aanvragen en registreren van het certificaat. Omdat het certificaat bovendien elke twee jaar moet worden verlengd, verdient het aanbeveling om ook de jaarlijkse herhalingsbijeenkomsten bij te wonen. Gastouders die in het afgelopen jaar de cursus bij STMG hebben gevolgd kunnen het certificaat alsnog aanvragen. Cursusgegevens

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en daarnaast een jaarlijkse herhalingsbijeenkomst. Afhankelijk van de voorwaarden kan het zijn dat zorgverzekeraars een gedeelte van het cursusbedrag vergoeden.

Waar en wanneer?

In 2010 biedt STMG deze cursus veelvuldig aan in Gelderland Midden. Voor een overzicht van de locaties en data kunt u terecht op www.stmg.nl. U kunt ook contact opnemen met het cursusbureau, maandag t/m donderdag 10.00-12.00 uur op telefoonnummer (026) 376 1516.

-einde bericht-




Ingezonden persbericht