Ingezonden persbericht


Persbericht

Stel uw eigen tentoonstelling samen!

Kröller-Müller Museum lanceert nieuw en interactief tentoonstellingsconcept: Expose

Het is de droom van veel museumbezoekers: rondkijken in het depot van een museum en zelf een tentoonstelling samenstellen. Het Kröller-Müller Museum maakt deze droom waar met de unieke tentoonstelling Expose: De allermooiste werken op papier. Bezoekers kunnen kiezen uit 100 meesterwerken van onder andere Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Keith Haring die zelden of nooit te zien zijn. De keuze is nu aan het publiek!

Expose is een nieuw interactief tentoonstellingsconcept, waarbij niet het museum maar de bezoeker bepaalt welke kunstwerken te zien zijn in de tentoonstelling. Expose biedt een digitaal kijkje in het streng beveiligde museumdepot en de mogelijkheid een persoonlijke keuze te maken uit bekende en onbekende kunstschatten van het Kröller-Müller Museum. Het publiek kijkt, kiest en bepaalt wat er in de museumzalen te zien zal zijn.

Via de website www.kmm.nl/expose kan iedereen zijn favoriete Top 3 samenstellen en toelichten. De 50 meest gekozen werken zullen tentoon worden gesteld. De meest opvallende, bijzondere of grappige toelichtingen worden bij deze werken opgenomen in de tentoonstelling. Ook heeft een aantal bekende Nederlanders, waaronder Noraly Beyer, Jan Rot, Bas Haring en Cees van der Knaap (burgemeester Ede en voorheen Staatssecretaris van Defensie), toegezegd hun persoonlijke Top 3 samen te stellen.

Voor deze eerste bezoekerstentoonstelling ontsluit het museum een bijzonder deel van zijn collectie tekeningen en etsen. Deze worden vanwege hun kwetsbaarheid zelden getoond en geven een prachtig beeld van de veelzijdigheid van zowel de museumcollectie als de technieken van de verschillende kunstenaars.

De tentoonstelling is te zien van 7 februari tot en met 14 april 2010 in het Kröller-Müller Museum. 25 inzenders zullen met hun partner uitgenodigd worden voor de officiële opening.

Expose is voor het Kröller-Müller Museum geen eenmalig tentoonstellingsproject. Het museum wil het systeem vaker inzetten om bezoekers te betrekken bij het samenstellen van tentoonstellingen.

Vanaf donderdag 3 december 2009 tot 17 januari 2010 kan er gestemd worden via de website www.kmm.nl/expose.

# # # # #